Återvinningsstation tas bort i Lillån

Av på 9 augusti, 2018

Återvinningsstationen i Lillån, Örebro, stängs den 31 augusti på begäran av fastighetsägaren. FTI söker bygglov för en alternativ placering i området. Tills vidare hänvisas alla återvinnare till närliggande insamling, i fastigheten eller på närmaste återvinningsstationer i Hovsta eller Eurostop och Lundby Parkering.

– Vi har tillsammans med fastighetsägaren identifierat en ny möjlig plats mellan Dollar Store och XL Bygg, där vi nu söker bygglov för en etablering, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

– Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning.

På FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation.

Återvinningsstationer är till för hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida, www.ftiab.se/mottagningspunkt.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida. FTI arbetar för att återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden de är placerade.

Lokalt | Lillån
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in