Awesom People får bidrag beviljat

Av på 29 januari, 2020

44 svenska ungdomsprojekt får totalt cirka 19,9 miljoner kronor (1 768 800 euro) i bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.

I Örebro är det Awesome People som får beviljat projekt Multicultural = Multifood (Rural) med ett bidrag på 12 990€

Pengarna kommer från EU-programmen Erasmus+ och Europeiska Solidaritetskåren som främjar internationella samarbeten och ökad rörlighet för unga i Europa.

I 2019 års tredje ansökningsrunda, som påbörjades den 8 oktober, fick MUCF in totalt 98 ansökningar till Erasmus+ Ung och Aktiv. Myndigheten beviljar nu bidrag till 33 projekt och fördelar cirka 13,5 miljoner kronor (1 201 712 euro) till organisationer i bland annat Stockholm, Göteborg och Kalmar.

Det har varit ett högt tryck på projektbidrag inom Erasmus+ under hela 2019. Under 2020 är den totala budgeten inom Erasmus+ fortsatt hög och vi bedömer att MUCF kan bevilja fler projekt än under 2019, i synnerhet i den delen av programmet som handlar om ungdomsutbyten, säger Ellen Gosdoum, chef för avdelningen internationellt samarbete på MUCF.   

MUCF fick 14 projektansökningar till Europeiska Solidaritetskåren och beviljar nu cirka 6,4 miljoner kronor (567 088 euro) i bidrag till elva projekt i bland annat Visby, Borås och Stockholm.

Under 2019 har MUCF även beviljat tio svenska organisationer en så kallad Quality Label, en kvalitetsmärkning som innebär att organisationer får ta emot eller sända volontärer inom Europeiska Solidaritetskåren. Bland de organisationer som i år fått kvalitetsmärkningen finns Posithiva gruppen i Stockholm, Mundekulla kursgård i Långasjö och Örnsköldsviks kommun.

Intresset från svenska organisationer och kommuner att bedriva volontärverksamhet ökar. Det är väldigt positivt eftersom vi vet vilket kraftfullt verktyg Europeiska Solidaritetskåren är för unga och för verksamheter. Under 2020 fortsätter vi att informera om möjligheterna att genomföra projekt i Europa och i lokalsamhället, säger Ellen.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in