Barn bakar för att hjälpa andra barn

Av på 19 oktober, 2019
Arkivbild

På tisdag går det nationella evenemanget Baka för en god sak av stapeln, där tusentals barn i skolor och förskolor från Gällivare till Ystad deltar.

Konceptet för insamlingen är enkelt: barn på förskolor, skolor och fritidshem bakar, säljer bakverk och skänker överskottet till Bris, Barnens rätt i samhället. På så vis gör de en insats för andra barn som behöver någon som lyssnar, stöttar och hjälper till när livet är svårt.

Baka för en god sak hölls för första gången i Sverige 2018. Då medverkade omkring 200 skolor och förskolor och sålde bakverk för att bidra till Bris stödverksamhet. Varje år har Bris kuratorer över 25 000 tusen kontakter med barn som via chatt, mejl och telefon söker stöd i allt från hjärtesorger till mobbning, bristande föräldraskap, våld och övergrepp.

– Baka för en god sak ökar barns förståelse för att det finns många barn i Sverige som behöver stöd. Det är fantastiskt att se så många barns engagemang och vilja att hjälpa andra barn. För oss på Bris betyder det mycket, säger Thomas Örnebjär, sponsringsansvarig på Bris.

För andra året i rad är en av Sveriges mest älskade kockar, Leila Lindholm, ambassadör för evenemanget.

– Bris gör ett fantastiskt jobb genom att vara ett stöd för barn och unga. Dit kan man vända sig om man har jobbigt i skolan eller hemma eller mår psykiskt dåligt. Det är en viktig organisation som jag vill vara med och stötta, säger Leila Lindholm.

Hittills har 156 skolor och förskolor anmält att de ska delta den 22 oktober.

Regionalt
Örebronyheter

Baka för en god sak har startats efter en dansk förebild. Det danska projektet ”Bag för en Sag” grundades 2005 och är idag Danmarks största event. Pengarna samlas in till Bris motsvarighet BørneTelefonen.
Källa BRIS

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in