BIK Karlskoga fick med sig extrapoängen mot Västerviks IK

By on 12 december, 2018

BIK Karlskoga tog sig an Västerviks IK i Nobelhallen i den 28 omgången av HockeyAllsvenskan, Karlskoga hade Victor Berglind och David Lilja tillgängliga för spel.

Senast förlorade Karlskoga mot Tingsryd men hade annars gått som tåget. Västervik hade spelat sju hemmamatcher på raken men nu blir det tre bortamatcher på raken med Karlskoga som första stopp, senast förlorade man mot Karlskorna med 1 – 2.

Den första perioden började trevande med ett ganska lågt tempo, tempot bättrade dock på sig men det blev en snäll period med ganska få chanser även om Karlskoga kom igång på slutet med lite mer press.

Andra perioden blev betydligt mer intressant då tempot kom upp rejält och det blev lite mer kamp på planen, det var en jämn period men Karlskoga var laget som tog bäst vara på sina chanser och vann därför perioden.

I den tredje perioden fick Karlskoga börja i numerärt överläge vilket dock Västervik lyckades reda ut, även denna period blev jämn men Västervik var laget som lyckades kvittera och ta matchen till förlängning.

Västervik började förlängningen bäst men i den andra minuten drog de på sig en utvisning som Karlskoga utnyttjade och fick med sig extrapoängen denna kväll.

Detta var en mycket jämn match men det som fällde avgörandet denna kväll var Karlskogas fina spel i powerplay. Nu är man tillbaks på segertåget och vi får se hur långt det kan räcka.

Första perioden det blev varken utvisningar eller mål under denna period.

Första perioden slutade 0 – 0
Skottstatistiken första perioden BIK Karlskoga 9 – Västerviks IK 5

Andra perioden i den tredje perioden satte Fredrik Höggren 1 – 0 till Karlskoga, i femte minuten får Karlskoga en utvisning för tripping, Västervik utnyttjade sitt powerplay och kvitterade genom Jens Holmström 1 – 1, i den sjunde minuten fick Västervik en utvisning för interference, i den elfte minuten får Västervik en utvisning för för många spelare på isen, Karlskoga utnyttjade överläget och tog ledningen genom Fredrik Forsberg 2 – 1, strax efter målet fick Västervik en utvisning för fasthållning av klubba, i den 20 minuten fick Västervik en utvisning för interference.

Andra perioden slutade 2 – 1 till Karlskoga
Skottstatistiken andra perioden BIK Karlskoga 8 – Västerviks IK 10

Tredje perioden han bli 11 minuter gammal innan Kim Johansson kvitterade för Västervik 2 – 2.

Tredje perioden slutade 1 – 0 till Västervik
Skottstatistiken tredje perioden BIK Karlskoga 5 – Västerviks IK 6

Förlängningen i den andra minuten fick Västervik en utvisning för slashing, vilket Karlskoga utnyttjade då Dennis Fröland satte segermålet 3 – 2 till Karlskoga.

Förlängningen slutade 1 – 0 till Karlskoga