BIK Karlskoga föll i bortapremiären mot topptippade AIK

By on 21 september, 2018

Äntligen startar Hockeyallsvenskan och i premiäromgången får BIK Karlskoga ta sig an AIK borta, inte den lättaste uppgiften då Stockholmarna är topptippade. Karlskoga får även klara sig utan backen Ricard Blidstrand, backen kom tillbaka i full träning under veckan.

Första perioden inleddes med ett svajigt spel som böljade fram och tillbaka, med fem minuter spelade hade bägge lagen haft varsitt läge var men det var för dålig skärpa i avsluten. I den sjunde minuten var det AIK som tog ledningen med 1-0, målet gjordes efter att hemmalaget hade vunnit en tekning och pressade kvar i BIKs zon. Efter tio spelade minuter var AIK det spelförande laget och hade greppet om matchen, den sista halvan av perioden blev ett ställningskrig där BIK kom upp i ett par bra lägen, men resultatet stod sig tiden ut.

Perioden slutade 1-0 till AIK, matchen 1-0 till AIK

Andra perioden var inne i den andra minuten då BIK drog på sig en utvisning, något som inte AIK kunde utnyttja. I den sjunde minuten ringde det igen för AIK som hade haft ett mer ordnat spel under en tid, 2-0 för hemmalaget. I den 14e minuten kom BIK Karlskogas första mål i Hockeyallsvenskan, reducerat till 1-2 genom Fredrik Forsberg assisterad av Linus Rotbakken. BIK drog på sig en utvisning (igen) i den 16e minuten, hemmalaget kunde utnyttja övertaget och gick fram till 3-1 efter ett riktigt snyggt framspel. Karlskoga hade vaknat till i slutet av mittenperioden, det var Jesper Kokkonen som slog in 2-3 assisterat av Fredrik Forsberg. Det svängde fort, AIK replikerade snabbt och gick upp i en 4-2 ledning i slutminuten.

Perioden slutade 3-2 till AIK, matchen 4-2 till AIK

Tredje perioden började Karlskoga med att byta ut målvakten Henrik Lundberg, in kom 18-årige Olle Eriksson Ek värvad från Färjestad. BIK kom in i matchen bra där de faktiskt tryckte tillbaka AIK då och då, fem minuter in i sista delen så hade bortalaget skapat en hel del vassa chanser, dock utan resultat. I den sjunde minuten drog AIK på sig en utvisning, det var Oscar Nord som fick två plus 10 minuter för huvudtackling, Karlskogas power play gav ingen utdelning. I den 15e minuten punkterade AIK matchen då de gjorde 5-2, ett mål som kom från ingenting då det var Karlskoga som hade fört spelet.

Perioden slutade 1-0 till AIK, matchen 5-2 till AIK

Sammanfattat så gjorde en BIK bra första period, AIK tog ledningen med 1-0 men det var även det enda målet som gjordes. Karlskoga trycktes tillbaka både skott som spelmässigt, men var helt klart inte ofarliga. I den andra perioden trycktes BIK ordentligt i de 14 första minutrarna för att sedan sprattla till och kunde tryck in två mål i sista delen, tyvärr så visade hemmalaget upp styrka och kunde replikera och utöka till 4-2 innan perioden var slut. Men det viktiga första (och även andra) målet var satt, något som ingav energi och framförallt så visade det laget att AIK kunde man göra mål på. Den tredje perioden gjorde BIK Karlskoga riktigt bra där de kom upp bra i motståndarnas zon, de vann även skottstatistiken med 7-1. Nu vinner man inga matcher om man inte gör mål, men 5-2 resultatet speglar hur matchen såg ut, så långt ifrån varandra var inte lagen.

Matchen slutade 5-2 till AIK

Nästa match för BIK Karlskoga är redan söndag 23 september hemma i Nobelhallen då de tar emot Leksands IF, tufft att få möta seriefavoriterna redan i början.