BIK Karlskoga förlorade sista matchen i slutspelsserien

By on 20 mars, 2019

Inget av lagen hade något att spela då det redan stod klart att inget av lagen kunde nå Playoffspel när BIK Karlskoga tog sig an Västervik IK borta i den sista matchen av slutspelsserien.

Den första perioden blev en snäll historia utan utvisningar och man märkte att matchen saknade betydelse då det inte var något speciellt högt tempo men samtidigt kändes det som om båda lagen försökte göra en bra match.

Andra perioden höll inte heller den någon höger fart eller intensitet men fortfarande gjorde lagen ingen plattmatch och vi bjöds på ett böljande spel.

Västervik kändes kanske lite hungrigare i början av den tredje perioden men det var Karlskoga som satte periodens första mål i den nionde minuten och tog åter ledningen. Efter målet jagade Västervik kvittering och fick den mot slutet av perioden och i slutminuterna kunde de även sätta ledningsmålet 5-4 vilket och blev slutresultatet.

Detta var en betydelselös match för båda lagen och det var definitivt inte den bästa hockeymatchen jag sätt även om den kunde varit klart sämre.

När man summerar Karlskogas säsong så får man säga att den blev klart över förväntningarna och man får säga att en tredjeplats i slutspelsserien är klart godkänt för ett lag som var mer eller mindre uträknade inför säsongen.

Första perioden nionde minuten mål Västervik, Kellen Jones sätter ledningsmålet 1-0. 12 minuten mål Karlskoga Tor Immo kvitterat 1-1. 19 minuten mål Västervik, Emil Wahlberg sätter 2-1.

Första perioden slutade 2-1 till Västervik
Skottstatistik första perioden Västervik IK 12 – BIK Karlskoga 11

Andra perioden  Sjätte minuten mål Karlskoga, Juliuz Persson kvitterat 2-2. Åttonde minuten utvisning Karlskoga, två minuter Dennis Fröland hooking. Powerplay Västervik utan resultat. 17 minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén gör 3-2. 19 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Jacob Lundegård interference. Powerplay Västervik mål Västervik, Jens Holmström kvitterar 3-3.

Andra perioden slutade 2-1 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden Västervik IK 6 – BIK Karlskoga 16

Tredje perioden  femte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Juliuz Persson slashing. Powerplay Västervik utan resultat. Nionde minuten mål Karlskoga, Dennis Fröland sätter ledningsmålet 4-3. 15 minuten mål Västervik, Alexander Lindqvist-Hansen kvitterar 4-4. 19 minuten mål Västervik, Erik Ullman sätter 5-4. 20 minuten Karlskoga tog ut målvakten. 20 minuten utvisning Västervik, två minuter Alexander Lindqvist-Hansen hooking.

Tredje perioden slutade 2-1 till Västervik