BIK Karlskoga övertygade med tre poäng mot Almtuna IS

By on 19 oktober, 2018

BIK Karlskoga hade inför kvällens match tagit poäng i de nio senaste matcherna och återfanns på en femteplats i tabellen. Almtuna IS kom från en förlust med 6 – 2 mot Leksand där man blivit både frånåkta och överkörda, laget låg inför matchen på en elfteplats i tabellen men har vunnit tre av de fem senaste mötena mot Karlskoga.

I Karlskoga saknades denna kväll Viktor Lang som var sjuk men däremot var Gustaf Thorell tillbaks efter sin hjärnskakning. I Almtuna hittade man Jonathan Léman och Victor Rollin-Carlsson på skadelistan, däremot stod åter Per Svensson med i laguppställningen efter att han var tvungen att gipsas efter att ha träffats av ett skott i matchen mot Vita Hästen i slutet av september.

Första halvlek började lite trevande då båda lagen kände på varandra men i 4 minuten skapade Almtuna ett bra tryck mot Karlskogas mål, Karlskoga tog sig dock ur pressen och skapade en fin chans direkt. Almtuna kändes dock som det laget som ville mest, Henrik Lundberg i Karlskogamålet höll dock tätt. I den 10 minuten hade Karlskoga en fin chans då Victor Berglind sköt ett skott mot Oscar Fröberg som släppte en retur som ingen lyckades komma åt. Det var stundtals ett ganska slarvigt spel från Karlskoga men man lyckades att rätta till sina misstag så de resulterade inte i några större chanser för Almtuna. Under de sista minutrarna av perioden så forcerade Karlskoga och fick till ett bra tryck mot Almtunas kasse. 19.40 brev Jacom Svensson utvisad för Almtuna och Karlskoga fick avsluta perioden i numerärt överläge. Almtuna lyckades hålla tätt de sista 20 sekunderna så perioden slutar 0 – 0.

Perioden 0 – 0, matchen 0 – 0.

Andra perioden fick Karlskoga börja i numerärt överläge och 1.43 sätter Dennis Fröland matchens första mål och 1 – 0 till Karlskoga. Nu blev det bättre fart på matchen och framför allt Almtuna som snabbt skapade några bra chanser som Henrik Lundberg gjorde några kvalificerade räddningar för att avstyra. 7.31 blir Victor Ekarv frispelad av Gustaf Thorell och sätter 2 – 0 till Karlskoga. Karlskoga försökte nu växla upp för att punktera matchen och var mycket nära att att utöka ledningen ett flertal gånger. Almtuna jobbade på för att komma tillbaks in i matchen och 13.11 styr Alexander Bjurström in reduceringen för Almtuna och 2 – 1. Almtuna fortsatte att jobba på och skapade ytterligare farliga farligheter men Henrik Lundberg fortsatte att spela bra. Mot slutet av perioden satsade Karlskoga åter hårt för att utöka sin ledning men 2 – 1 stod sig perioden ut.

Perioden 2 – 1, matchen 2 – 1.

Tredje perioden satte Almtuna full fart från start och efter bara 10 sekunder hade Tony Mårtensson en riktigt bra chans men Henrik Lundberg räddade det skottet. 1.32 blir Jakob Ragnarsson utvisad och Karlskoga spela powerplay igen, 1,46 på en retur efter det första skottet i powerplayet sätter Dennis Fröland sitt andra mål för kvällen och utökar Karlskogas ledning till 3 – 1. Efter målet blev det åter fart på Almtuna i jakten på en reducering men hemmalaget höll emot och tog åter tag i spelet. I mitten av perioden böljade spelet fram och åter där lagen bytte chanser. 10.02 fick Almtuna en man utvisad för att man haft för många spelare på plan men Karlskoga lyckas inte få till något riktigt powerplay och det slarvas på tok för mycket så det blir inga farligheter. 12.32 blev Arvid Aronsson utvisad för Karlskoga och det var Almtunas tur att spela powerplay. Almtuna presterade ett mycket bättre spel än vad Karlskoga gjorde i sitt powerplay och fick fram flera farliga chanser men Henrik Lundberg och Karlskoga höll tätt. 17.26 tog Almtuna ut målvakten och 17.43 slog Viktor Hertzberg in reduceringen till 3 – 2 för Almtuna. Almtuna tog 18.08 åter ut målvakten och pressade åter för en kvittering men 19.06 slog Alexander Leandersson in 4 – 2 i öppen kasse vilket också blir slutresultatet.

Perioden 2 – 1, matchen 4 – 2.

Sammanfattat så gjorde Karlskoga en mycket bra match och fick med sig sin andra trepoängare på raken. På den negativa sidan så är det på tok för många misstag från Karlskoga och det måste man få bukt med. På den positiva sidan så var Karlskogas spel i powerplay mycket bättre nu än tidigare matcher samt att man har en av allsvenskans bästa målvakter. På det hela taget så ser det bra ut för Karlskoga som fortsätter att hänga på i tabelltoppen.

Matchen slutar BIK Karlskoga 4 – 2 Almtuna IS.