BIK Karlskoga tog två poäng mot Leksands IF

By on 23 september, 2018

BIK Karlskoga tog sig an seriefavoriterna Leksand i hemmapremiären ett Leksand som vann sin premiärmatch mot Tingsryd med 2 – 1, Karlskoga å andra sidan förlorade sin match mot AIK med 5 – 2 men Karlskoga var betydligt var bättre än vad siffrorna antyder.

Första perioden började Karlskoga med att pressa på och i den 50 sekunden sätter Viktor Berglind 1 – 0 till Karlskoga efter en fin passning från Höggren. Efter detta lyfte Leksand sitt spel och det blev mer spel i Karlskogas zon, men Karlskoga lyckades vända på det hela och i den efterföljande kontringen sätter Oliver Eklind 2 – 0 till Karlskoga på en retur i den 2a minuten. Direkt efter målet tog Leksand en timeout för att försöka stoppa Karlskogas framfart. Karlskoga fortsatte att dominera spelet och radade upp flera vassa chanser, man lyckades också att trasa sönder Leksands spel vilka inte fick mycket konstruktivt gjort. I 5 minuten fick Leksand Johan Porsberger utvisad för hooking och Karlskoga fick spela i nummerärt överläge vilket man gjorde bra även om det inte resulterade i något mål. Leksand lyfte nu sitt spel ännu en gång och i den 13e minuten fick Leksands Daniel Gunnarsson pucken och reducerade till 2 – 1. Nu fick Leksand lite mer att säga till om spelmässigt och skapade flera vassa chanser samt lyckades pressa tillbaks Karlskoga för första gången i matchen. I den 19e minuten får Karlskoga Victor Berglind utvisad efter att han slagit sönder klubban för en Leksand spelare. Perioden slutade dock 2 – 1 till Karlskoga ett resultat som speglade perioden.

Perioden slutade 2 – 1 till Karlskoga, matchen 2-1 till Karlskoga

Andra perioden fick Karlskoga börja i nummerärt underläge och man var riktigt nära en kvittering men Olle Eriksson i Karlskogas mål höll tätt. Nu var spelet betydligt jämnare och båda lagen bytte chanser. I den 4e minuten blev Gustaf Thorell Karlskoga och Lucas Nordsäter Leksand utvisade på 2 plus 2 minuter för fighting och bara minuten efter slår Thomas Valkvae-Olsen in kvitteringsmålet för Leksand och resultatet 2 – 2. Nu blev spelet mer fysiskt och i den 10e minuten utvisades Daniel Gunnarsson i Leksand för roughing och Karlskoga fick spela i nummerärt överläge men Leksand lyckades att döda detta, men knappt var detta avklarat så fick Leksand både Mattias Karlsson och Filip Johansson utvisade för bording och Karlskoga fick spela 5 mot 3 men här knöt det sig för Karlskoga som inte lyckades göra mål. I 14 minuten får Karlskoga Gustaf Franzén utvisad och Leksand fick sin chans i nummerärt överläge men även Karlskoga lyckades försvara sig och Leksand blev mållösa. Leksand fick verkligen tillbaks sitt spel i denna perioden.

Perioden slutade 1 – 0 till Leksand, matchen 2 – 2

Tredje perioden började lika jämnt som den andra slutade, dock verkade alla inblandade lugnat ned sig under pausen för det var inte lika irriterat på planen. I den 3e minuten sprätter Daniel Gunnarsson in sitt andra mål för kvällen och Leksand var i för första gången i ledning 3 – 2 för Leksand. Nu var det Leksand som tog kommandot över matchen och det var Karlskogas tur att inte få mycket gjort. Men i den 6e minuten slår Fredrik Höggren in kvitteringen på en fin passning från Gustaf Thorell och 3 – 3. Nu var det Hawaii hockey som gällde och spelet böljade fram och tillbaka där lagen bytte chanser. I den 11 minuten fick Leksand Daniel Gunnarsson utvisad för holding och ett ypperligt läge för Karlskoga att återta initiativet och ledningen i matchen, Leksand spelade dock en tight box och gjorde det svårt för Karlskoga som inte lyckades något bra med sina nummerära överlägen denna kväll. I den 14e minuten får Karlskoga Mikael Eriksson utvisad och det var dags för Leksand att försöka ta ledningen i matchen, men inte heller de lyckades producera något mål och det hela började lukta förlängning vilket det också blev.

Perioden slutade 1 – 1 till Leksand, matchen 3 – 3

Förlängningen inledde med ett bra tryck från Karlskogas sida och i 3e minuten av förlängningen fick Leksand Linus Persson utvisad och Karlskoga fick spela fyra mot tre och i 4e minuten sätter Gustaf Thorell in pucken i Leksands mål och tog med sig extrapoängen 4 – 3 till Karlskoga.

Perioden slutade 1 – 0 till Karlskoga, matchen 4 – 3

Sammanfattat var detta var en mycket svängig där Karlskoga började bäst och fick matchen dit man ville, men Leksand arbetade sig in i matchen och det blev en jämn men kanske inte så välspelad match som tillslut Karlskoga kunde ta hem i förlängningen. Idag lyckades Karlskoga med att få till sitt spel och som sig brukar hemma så lyckades man störa Leksands spel så de under långa perioder inte fick något kreativt gjort alls.

Matchen slutade 4 – 3 till Karlskoga

Nästa match för BIK Karlskoga är borta mot Karlskrona nu på onsdag 26 september.