BIK Karlskoga vann välförtjänt borta mot Västerviks IK

By on 25 november, 2018

BIK Karlskoga mötte Västerviks IK i den 22 rundan av HockeyAllsvenskan, det gjorde man utan målvakten Henrik Lundberg som är sjuk och ersattes av Olle Eriksson Ek, även backarna Viktor Lang och Jacob Lundegård är fortfarande på skadelistan. Positivt är att BIK har vunnit fyra av sina fem senaste matcher,

– Vårat mål har varit att bygga ett bra försvar och få till ett bra målvaktsspel, det tycker jag att vi har, säger Karlskogas tränare Staffan Lundh till cmore.

BIK Karlskoga inledde matchen med ett bra tryck och de mer eller mindre parkerade i Västerviks zon, men det var hemmalaget som överraskande kunde ta ledningen genom en omställning. Efter målet öppnades spelet upp och det svängde fram och tillbaka, det var Västervik som gick till vila med uddamålsledning.

Karlskoga började andra perioden som den första med ett bra tryck mot Västervik, där hemmalaget inte hade ett enda skott mot BIK under de fem första minutrarna. Västervik fick två snabba mål inom loppet av tre minuter, efter tappade Karlskoga en hel del av spelet. Desto viktigare då att BIK kunde kvittera resultatet i slutet av perioden.

Sista perioden startades helt annorlunda jämfört med de två första, då spelet böljade fram och tillbaka där inget av lagen fick till något. Efter powerbreaket kickade spelet igång ordentligt, bäst för Karlskoga som gick från 2-4 underläge till 5-4 ledning på 2.23 minuter. Västervik gjorde allt för att komma ifatt, de fick även en chans i överläge i slutet av matchen där de plockade ut målvakten och var två man mer på isen utan att kunna få in pucken.

BIK Karlskoga vann välförtjänt matchen efter att ha varit det bästa laget sett över 60 minuter, laget visade upp en grym moral där de gick från ett tvåmåls underläge till att vinna matchen med två i den tredje perioden. Tack vare vinsten tog sig Karlskoga upp på en fjärde plats i tabellen, i nästa omgång väntar IF Björklöven i Nobelhallen, onsdag 28 november spelas den matchen.

Första perioden femte minuten, 1-0 Västervik. Mål minut 13, Västervik utökade till 2-0. Minut 18 första utvisningen, den drabbade Västervik. Karlskoga i powerplay, vilket resulterade till reducering 1-2 för BIK Karlskoga tack vare Henrik Larsson. 20 minuten utvisning för Västervik med 27 sekunder kvar av perioden, Karlskoga fick ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-1 till Västervik
Skottstatistik första perioden Västerviks IK 14 – BIK Karlskoga 7

Andra perioden inledde Karlskoga i powerplay i 1.33 minuter, ingen utdelning för BIK. Minut sex kom Karlskogas första utvisning, den drabbade Fredrik Forsberg två minuter för Slashing, Västervik utnyttjade den och gick fram till 3-1. Minut nio, mål för Västervik fram till 4-1 och Karlskoga tog timeout. Minut elva utvisning Karlskoga, Victor Berglind två minuter för Slashing, BIK klarade av underläget. Minut 17 Västervik två minuter för för många spelare på isen, powerplay Karlskoga men inget mål. Minut 19 och reducering för Karlskoga, Karl Jonsson slog in 2-4.

Andra perioden slutade 2-1 till Västervik
Skottstatistik andra perioden Västerviks IK 8 – BIK Karlskoga 10

Tredje perioden minut 13 utvisning Karlskoga, Dennis Fröland två minuter Hooking, i samma minut utvisning två minuter för Västervik. Minut 14 reducering Karlskoga, Alexander Leandersson gjorde 3-4. Samma minut utvisning Västervik, Karlskogas powerplay ledde fram till kvittering, 4-4 gjordes av Fredrik Forsberg. Karlskogas powerplay fortsatte, i slutet av det kom även BIKs ledningsmål, Victor Berglind stod för 5-4 till Karlskoga. Timeout Västervik i den 18 minuten, där de även plockade ut målvakten. Karlskoga utnyttjade tom bur och kunde göra 6-4, målet gjordes av Gustaf Franzén. Minut 19 utvisning Karlskoga, två minuter Mikael Eriksson Boarding. Västervik plockade målvakten, dock utan utdelning.

Tredje perioden slutade 4-0 till Karlskoga