BIK Karlskoga visade styrka borta mot Karlskrona HK

By on 5 december, 2018

BIK Karlskoga tog sig an Karlskrona HK på bortaplan i den 27 omgången av HockeyAllsvenskan, Karlskoga föll mot Tingsryd efter ett sent mål men tog Leksand. Noterbart var att Henrik Lundberg var tillbaka i Karlskogas mål.

Det var Karlskoga som inledde matchen bäst och pucken i mål i slutet av den andra minuten, målet gjordes av Fredrik Högren och efter lång koll på om det var hög klubba eller inte så dömdes det korrekt mål. Karlskrona kom tillbaka spelmässigt efter baklängesmålet och visade upp ett bra tryck mot BIK, bortalaget kom tillbaka bra och perioden jämnades ut precis som resultatet när signalen ljöd.

Karlskoga började andra perioden som den första genom att ta ledningen i starten, matchsituationen ändrade i den sjätte minuten då Axel Lindström i BIK drog på sig en utvisning och hemmalaget tog över taktpinnen. Karlskrona kunde kvittera, Karlskoga skärpte till sig och spelet blev bättre men det var hemmalaget som var i ledning inför tredje perioden.

Sista perioden kom hemmalaget ut ganska starkt, men det var ett kämpande Karlskoga som stod emot och visade upp en bra kämpaglöd som ledde fram till att det tog en grymt stark bortaseger, matchen slutade 5-3 till BIK Karlskoga.

Tack var vinsten ligger Karlskoga på fjärde plats med 49 poäng med sju poäng ner till Modo som har en match mindre spelad, i nästa omgång söndag 9 december möter BIK Karlskoga Tingsryds AIF i Nobelhallen.

Första perioden andra minuten 1-0 BIK Karlskoga, målet gjordes av Fredrik Höggren. Tolfte minuten utvisning Karlskrona Linus Karlsson Tripping, powerplay Karlskoga som inte gav något. Minut 16 kvittering, Karlskrona 1-1. Minut 17 utvisning Karlskoga, två minuter Axel Lindström Tripping, ett boxplay som Karlskoga klarade av.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Karlskrona HK 13 – BIK Karlskoga 5

Andra perioden fjärde minuten gör Gustaf Franzén mål, 2-1 för Karlskoga. Minut sex utvisning två plus tio minuter Axel Lindström Karlskoga, något som ledde fram till att Karlskrona kunde kvittera till 2-2. 3-2 Karlskrona, målet kom i den 14 minuten.

Andra perioden slutade 2-1 till Karlskrona
Skottstatistik andra perioden Karlskrona HK 7 – BIK Karlskoga 6

Tredje perioden minut två mål Karlskoga, Mikael Eriksson kvitterade till 3-3. Minut tio utvisning Karlskoga, Ricard Blidstrand två minuter för Tripping, ett boxplay som BIK klarade av. Minut 13 utvisning Karlskrona, två minuter Viktor Liljegren för Holding. Karlskoga tog timeout, BIK utnyttjade powerplayet och Gustaf Thorell kunde ge bortalaget ledningen med 4-3 i den 14 minuten. Minut 15 utvisning Karlskrona, ett powerplay som inte gav Karlskoga något. I den 18 minuten tog Karlskrona timeout. Minut 20 gjorde Karlskoga 5-3 i öppen kasse, målet gjordes av Mikael Eriksson.

Tredje perioden slutade 3-0 till Karlskoga