Bilister kör fortfarande med vinterdäck

Av på 13 juli, 2018
Bilister kör fortfarande med vinterdäck

ABS Wheels har uppmärksammat att det fortfarande finns bilister som åker omkring med vinterdäck, trots att det är olagligt finns det många Svenska bilägare som struntar i det.

Vi har uppmärksammat ganska många fall på kort tid hos vår centrala fälganläggning och vill därför gå ut med ett litet varningsfinger, säger Andie Lahdo VD på företaget

Trots att det varit en snörik vinter väljer många bilägare att åka omkring med vinterdäck under sommarvärmen, något som fälgföretagets VD tycker är ren galenskap.

Det är dock inget nyhet, enligt en SIFO-undersökning som gjorts på uppdrag av Michelin så är det 150.000 fordon i Sverige som åker omkring med vinterdäck under sommarhalvåret.

– Inte undra på att Däckbranschen vill införa regler, det finns ju ingen kontroll och regler som ger större påföljder. Det är positivt att däckbranschen går ut med information, de allra flesta lyssnar på dom, menar Andie lahdo

Det är inte bara hos ABS Wheels som man märkt av problemet, i ett månadsutskick var det flera av företagets återförsäljare som noterat samma sak. Det rör sig om ca 200 svenska däckverkstäder.

Bra att veta:

  • Sommardäck får du använda under perioden 15 April till 1 December. Vinterdäck gäller perioden 1 December och 31 Mars.
  • Du får använda vinterdäck på sommaren om vinterväglag råder, den som bestämmer detta är polisen på plats vid kontroll.

Källa: Polisen

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in