Blekt Örebro SK fick med sig en poäng mot IK Sirius

By on 25 september, 2018
Arkivbild Örebro SK vs IK Sirius på Behrn Arena

Örebro SK tog under tisdagskvällen emot IK Sirius hemma på Behrn Arena, båda lagen kommer från förlustmatcher men där Sirius verkligen behöver poäng för att slippa kvala.

Örebro saknade fortfarande skadade Nordin Gerzic vilket alltid är svårt för laget.

Första halvlek började Örebro lite trevnad då båda lagen kände på varandra och de första 6 minuterna avverkades på mittplan utan några direkta chanser. Spelet kändes fortfarande avvaktande men det var Sirius som hade det större bollinnehavet men Örebroförsvaret avväpnade dem relativt enkelt, i den 18:e minuten var Philip Haglund mycket nära att sätta första målet för Sirius men Oscar Jansson räddade relativt lätt. i den 22:a minuten drar Mohammed Saeid Sirius på sig ett gult kort efter en ful tackling på Filip Rogic. I den 25 minuten får Michael Omoh ett bra läge men det rinner i från honom. Örebro började nu jobba sig in i matchen som hittills varit av mycket chansfattig. I den 32:a minuten slår Michael Omoh ett fint inlägg mot Nahir Besara i Sirius straffområde men han lyckas inte nå den bollen. Spelet böljade sedan fram och tillbaks utan några större chanser och resten av halvleken fortsätter likadant och slutar 0 – 0, en slarvig halvlek från båda lagen.

Halvleken slutar 0 – 0  Matchen 0 – 0.

Andra halvlek  startade Örebro med ett högre tryck och i den 48:e minuten fick Örebro sin första hörna. Nu hände det lite mer i matchen som nu hade ett betydligt högre tempo än i den första halvleken. I den 57:e minuten får Kennedy Igboananike en nickmöjlighet men den bollen täcks undan av Sirius spelare. I den 60:e minuten får Får Örebro sin vassaste chans dittills då Filip Rogic skjuter i ribban. Örebro byter i den 62:a minuten ut Michael Omoh och in kom Victor Sköld. Filip Rogic fick i den 65:e minuten ett gult kort vilket innebär a han är avstängd nästa match. I den 67:e minuten så lyckas Kennedy nypa åt sig bollen i offensivt straffområde men Sirius lyckas rädda på mållinjen, nu kom Örebro chanserna tätare och i den 70:e minuten får Nahir Besara få en fin nick mot Sirius mål dock utan resultat. Örebro hade nu skruvar upp tempot och Sirius såg lite stressade ut, men Örebro fortsatte att pressa på och i den 76:e minuten provar Besara skott från distans, ett bra skott men Sirius målvakt räddar. I den 68:e minuten fick Örebro en frispark i farligt läge som styrs ut till hörna. Matchen fortsatte med högt tryck och flera chanser men utan några mål så matchen slutar 0 – 0.

Halvleken slutar 0 – 0 och Matchen slutar 0 – 0.

Sammanfattningsvis så var Örebros första halvlek katastrofal men man kommer tillbaks i den andra  och skapar en hel del, dock känner man att Gerzic är borta och man får verkligen hoppas att han är tillbaks på måndag särskilt med tanke på att Rogic är avstängd för tre gula kort.

Nästa match är på måndag den 1 oktober hemma mot Trelleborg.