Blocket hjälper vården att hitta personal i Coronakrisen

Av på 4 april, 2020

Sjukvården är hårt ansatt under Coronakrisen, därför gör Blocket det nu gratis för aktörer inom sjukvården att annonsera efter vårdpersonal.

– Vi vill göra det vi kan för att stötta en högt belastad sjukvård, säger Alexander Greidinger, marknadsplatsdirektör för Blocket Jobb.

Från och med nu och under tre månaders tid framöver kommer det att vara gratis för arbetsgivare som rekryterar inom vården i vissa kritiska kategorier att annonsera efter personal. Förhoppningen är att hjälpa vården bemanna snabbt och effektivt under en krävande tid.

– Vi vill göra det vi kan för att stötta samhället inför en högt belastad sjukvård och därför kommer jobbannonserna för vissa yrkeskategorier inom Hälsa & Sjukvård att vara kostnadsfria till slutet av juni, säger Alexander Greidinger, marknadsplatsdirektör för Blocket Jobb.

Anledningen till att det är just sjukvården och inte andra påverkade yrkesgrupper som Blocket Jobb nu öppnar upp för gratisannonsering är för att vården är i akut behov av personal som behövs för att vårda sjuka och rädda liv.

– Det är en hårt ansatt arbetsgrupp, det är en pressad situation, och det här är en snabb insats från vår sida för att hjälpa sjukvården, säger Alexander Greidinger.
Yrkeskategorierna som kommer vara kostnadsfria är följande underkategorier inom Hälsa & Sjukvård:

  • Sjuksköterska
  • Läkare
  • Undersköterska

Annonstypen som blir kostnadsfri är ”Blocket Jobb Bas”. Där ingår bland annat jobbannons på Blocket Jobb både i Desktop, Mobil och App, men också synlighet på Blocket.se samt mailutskick till kandidater som prenumerar jobb. Initiativet täcker både befintliga och presumtiva arbetsgivare som vill lägga upp sina annonser.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Blocket

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in