Bra insats när BIK Karlskoga slog Leksands IF hemma

By on 31 oktober, 2018

BIK Karlskoga tog under onsdagskvällen emot Leksands IF i Nobelhallen för den 15 omgången av hockeyallsvensakn 2018/2019.

Inför matchen hade Leksand fyra raka segrar medans Karlskoga kom från två raka förluster, dock hade Karlskoga inte förlorat hemma under ordinarie tid heller.

Den första perioden var Karlskogas helt och hollet men det dröjde hela 11 minuter innan man lyckades göra första målet, där efter lyckades man med att prestera hela två mål till och styrde helt klart matchen.

Leksand satte högsta fart från start i den andra perioden och var helt klart mest sugna på att spela hockey och men satte snabbt det första reduceringsmålet, där efter låg man på och efter fem minuter var det åter dags för ännu ett reduceringsmål, Leksand jagade nu kvittering men Karlskoga lyckades hålla emot.

Det var klart jämnare spel när den tredje perioden satte igång men Karlskoga var effektivare och lyckades sätta ett mål även i denna period.

Karlskoga fortsätter att spela bra på hemmaplan och jag tycker att man gör en bra insats även om andra perioden hade en hel övrigt att önska, det är dock starkt av Karlskoga att komma tillbaka i den tredje perioden.

Karlskoga vann med 4-2 och i nästa omgång spelar man hemma mot Karlskrona.

Första perioden efter 11 minuter sätter Gustaf Thorell 1 – 0 för Karlskoga. I den 13 minuten utvisades Oliver Eklind för Karlskoga. I den 17 minuten sätter Mikael Eriksson 2 – 0 för Karlskoga. I den 18 minuten blir Daniel Gunnarsson utvisad för Leksand. I den 19 minuten satte Victor Berglind i powerplay 3 – 0 för Karlskoga.

Perioden slutade 3 – 0 till Karlskoga
Skottstatistik Karlskoga 8 – Leksand 7

Andra perioden var bara 30 sekunder gammal när David Rundqvist satte reduseringen 1 – 3 till Leksand. I den 6 minuten reducerar Leksand till 2 – 3 genom Jon Knuts. I den 9 minuten utvisas Dennis Fröland för Karlskoga. I den 16 minuten blev Linus Persson utvisad för Leksand.

Perioden slutade 2 – 0 till Lelsand
Skottstatistik Karlskoga 8 – Leksand 12

Tredje perioden 8 minuten blev Gustaf Franzén utvisad för Karlskoga. I den 12 minuten satte Fredrik Forsberg och utökade Karlskogas ledning till 4 – 2. I den 18 minuten tog Leksand ut målvakten och tog strax där efter timeout. Efter 19 minuter blev Jon Knuts och Mikael Eriksson utvisade för Leksand respektive Karlskoga.

Perioden slutade 1 – 0 till Karlskoga