Bra spel när Örebro Hockey besegrade HV71

By on 1 november, 2018
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey tog emot HV71 i Behrn Arena i kvällens omgång av SHL, laget hade inga skador och det var full trupp att tillgå samt att det var Stefan Steen som vaktade Örebros mål. ÖHK hade två vinster på raken på hemmaplan, HV71 hade två raka förluster på bortaplan

Det var HV71 som startade matchen starkast och låg på riktigt ordentligt, Örebro fick freda sig så gott de kunde. Trots bortalagets press så var det ÖHK som tog ledningen i den sjunde minuten, efter målet kom de in i matchen mer och mer och kunde hålla resultatet perioden ut. Anmärkningsvärt i första perioden var att HV71 vann tekningarna förkrossande, Örebro 3 – HV71 16.

I mittperioden hade Örebro vaknat till liv och var helt klart med i matchen, något som även visade sig resultatmässigt. I takt med bättre spel kom målen, HV71 kunde reducera vid en tremålsledning för hemmalaget, men genom ett starkt power play spel kunde Örebro utöka och de fick med sig en stabil ledning in i tredje.

Örebro tog med sig den energi man visat i den andra perioden till den tredje och satte hög press på HV71 redan från start och gav dem inte en lugn stund. Även om HV71 hade en del chanser så ville inte pucken gå i mål för dem och när Örebro fick spela powerplay så utökade man ledningen genom Tylor Spink till 5-1 vilket också blev slutresultatet.

Örebro spelade mycket bra denna kväll, man verkar dess utom ha fått ordning på sitt powerplay vilket är glädjande och denna kväll vart det två powerplay mål. Detta var välbehövliga poäng för att lyckas ta sig upp från bottenträsket och man ligger just nu på en nionde plats.

Örebro vann med 5-1 och i nästa omgång tar man emot Brynäs hemma i Behrn Arena.

Första perioden var inne i den sjunde minuten då Örebro tog ledningen, det var Linus Arnesson som gjorde 1-0. I den 13 minuten åkte på en utvisning för Örebro, Marcus Björk fick sätta sig för Holding, inget mål för HV71.

Perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik Örebro 4 – HV71 12

Andra perioden minut tre och mål för Örebro, Tom Wandell gjorde 2-0. Minut sju och utvisning, Anton Hedman Örebro och Mikko Lehtonen fick två minuter var för Roughing. I den tolfte minuten hade Örebro pucken i mål i en tilltrasslad situation, efter videobedömning dömdes det mål, Rodrigo Abols tilldöms målet. Minut 15 och dags för Örebros Rasmus Rissanen att dra på sig en utvisning, två minuter för Cross-Checking. HV71s power play gav utdelning, 3-1. I samma minut tio sekunder efter målet drar HV71 på sig en utvisning, power play för Örebro. Örebros överläge gav utdelning, 4-1 kom genom Shane Harper.

Perioden slutade 3-1 till Örebro
Skottstatistik Örebro 10 – HV71 7

Tredje perioden hade kommit in i den sjunde minuter när Jonathan Andersson blev utvisad för Örebro. I den 18 minuten blev Mikko Lethonen utvisad 2 + 10 minuter för HV71 och 20 sekunder senare satte Tylor Spink 5-1 för Örebro i powerplay.