C More köper Strive Sports svenska rättigheter

Av på 10 augusti, 2019
Arkivbild.

C More köper de svenska rättigheterna till La Liga, Serie A och Major League Soccer (MLS) och övertar därmed sändningarna från Strive Sport. Förvärvet gäller från och med helgen samt höstens säsongsstarter i Spanien och Italien.

Strive Sport lanserades för exakt ett år sedan, i augusti 2018. Då riskerade skandinaviska fotbollsfans att gå miste om såväl Serie A som La Liga, varpå IMG beslöt att lansera Strive.

Strive Sport etablerade sig rekordsnabbt som den snabbast växande streamingtjänsten med fokus på internationell toppfotboll från Spanien, Italien och Nordamerika. Antalet abonnenter överskred snart alla förväntningar och ligornas popularitet steg i höjden.

– C More har följt vad vi byggt upp, och de bygger själva upp ett starkt fotbollserbjudande med La Liga, Serie A, MLS, landslagens EM- och VM-kvalmatcher, UEFA Nations League och mästerskap på både herr- och damsidan. Jag är glad att de här rättigheterna hamnar i så erfarna händer, säger Kristian Hysén, VD för IMG, som driver Strive Sport.

Förvärvet innebär att de svenska rättigheterna övertas av C More. La Liga, Serie A och MLS kommer till en början att sändas på både Strive Sport och C More fram till den 30 september. Samtliga svenska kommentatorer har erbjudits att följa med till C More.

– Strive har med framgång visat att La Liga, Serie A och MLS med fokus, storytelling och nära relation till supportergrupper, influencers och passionerade kommentatorer har en potential att utmana andra starka fotbollsligor. Vi kommer fortsätta på samma bana och med spelare som Messi, Ronaldo, Zlatan och Alexander Isak så ser vi fram emot kommande säsong, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på C More och TV4.

La Liga, Serie A och MLS kommer att sändas linjärt på Sportkanalen samt C More och ingå i paketen C More Mycket Sport och C More All Sport. Befintliga kunder kommer att erbjudas abonnemang hos C More under hösten.

Sport | Fotboll
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in