Carl Alm invald i riksstyrelse för Moderata studenter

Av på 20 mars, 2020
Carl Alm

Lördagen 14 mars valdes Carl Alm, från Örebro, till ledamot i riksstyrelsen för Moderata studenter.

– Jag är tacksam för förtroendet att få vara med och leda Moderata studenter tillsammans med en riktigt taggad riksstyrelse och jag tror att det kommer bli ett fantastiskt bra år, säger Carl Alm.

Moderata studenter (MST) är en del av Moderata ungdomsförbundet och riktar sig mot studenter. MST fokuserar främst på studentpolitik och ideologisk utveckling. Organisationen opinionsbildar bland annat ör en mer frihetlig bostadspolitik med mindre regleringar för göra det enklare att bygga fler studentbostäder. MST ställer dessutom upp i kårval runtom i Sverige på olika lärosäten.

– Genom mitt engagemang i Moderata studenter vill jag vara med och förbättra studietiden för studenter samt skapa bättre förutsättningar för studenter att komma ut i arbetsmarknaden. Det gör man genom ett bättre samarbete med näringslivet, en höjd studiekvalitet och ökade möjligheter för studenter att påverka sin utbildning och sitt campus, avslutar Carl Alm.

Carl Alm är 25 år och uppvuxen och bosatt i Örebro. Han studerar sitt fjärde år på Örebro universitet i nationalekonomi. Sedan tre år tillbaka är Carl Alm engagerad i Moderata studenter och Moderaterna. Han sitter Som förtroendevald politiker sitter jag i kommunens Vuxenutbildning- och arbetsmarknadsnämnden samt regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd. Jag har ett särskilt intresse för frågor som rör integration och folkhälsa. 

Moderata studenters riksstyrelse i sin helhet:

Riksordförande: Lucas Ljungberg
Förste vice riksordförande: Kajsa Glittvik
Andre vice riksordförande: Carl Gustav Pfeiffer

Ledamöter:
Ludvig Berggren
Izabel Riedl
Sten Candell
Carl Alm

Politik | Lokalt
Örebronyheter

Källa Moderaterna

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in