Carlos Strandberg gjorde hattrick i ÖSKs segermatch mot Sirius

By on 24 augusti, 2019

Örebro SK åkte till Uppsala och Studenternas IP för att möta IK Sirius i den 21 omgången av allsvenskan 2019. Örebro hade revansch att kräva efter förlusten hemma då Sirius vann med 2-0, till dagens match var åter Filip Rogic med i start elvan efter att han var tvungen stå över senast på grund av skada, dock var Arvid Brorsson borta efter skadan han fick i matchen mot Nyköping Bis. Sirius som vann sin match mot BK Karlstad senast var laddade att åter försöka besegra Örebro.

Örebro startade den första halvlek bäst och hade redan i tredje minuten en riktigt bra målchans, i den 15 minuten blir Carlos Strandberg frispelad och kan enkelt lätta 1-0 till Örebro bakom Alvbåge i Siriusmålet. I den 23 minuten hade Mohammed Saeid ett jätte läge men han missade sitt skott. Örebro fortsatte att styra matchen och i den 32 minuten var det åter dags för Carlos Strandberg att utöka Örebros ledning till 2-0. I den 40 minuten fick Sirius en hörna och en bra chans som nickades utanför. Örebro var i den 43 minuten framme genom Martin Broberg som efter en fint slagen hörna nickade in 3-0. I första halvlek hade Örebro ett riktigt bra spel och man får gå till pausvila med en 3-0 ledning.

Det var i den 49 minuten som Örebro målvakt Oscar Jansson provades för första gången på riktigt i matchen, ett inlägg från högerkanten som närmade sig bortre krysset tippades till en hörna som det inte blev något av, Sirius hade börjat andra halvleken piggt.

I den 54 minuten blev Carlos Strandberg helt frispelad och kunde från mitten av Sirius planhalva springa ner till straffområdet där han helt enkelt lättade in bollen i mål, 4-0 till Örebro och hattricket var ett faktum.

Sirius replikerade snabbt på Örebros mål då de slog in sitt första mål i den 58 minuten genom Tim Björkström, 1-4. Hemmalaget kämpade på och ville inte vika ner sig, i den 79 minuten tangerade de förra säsongens resultat lagen emellan, Philip Haglund nickade in 2-4.

I slutet av matchen i den 84 minuten tryckte Sirius på ordentligt och hemmalagets Niklas Busch Thor fick rent skottfält men ÖSKs Oscar Jansson parerade snyggt till hörna. Pressen från hemmalaget fortsatte och i den 88 minuten kom 3-4 reduceringen, målet gjordes av Christer Gustafsson.

Sett över hela matchen gick första halvleken till Örebro och den andra halvleken till Sirius, skillnaden var att ÖSK gjorde tre mål i första och hade en 4-0 ledning i andra medans Sirius gjorde tre mål i andra vilket gjorde att ÖSK kunde vinna med 4-3. Den stora segerorganisatören i Örebro var Carlos Strandberg som gjorde hattrick.

Nästa match spelas hemma mot ACF Eskilstuna på lördag den 31 Augusti.