Christopher Rydaeus invald i Moderata Studenters riksstyrelse

Av på 5 mars, 2018
Christopher Rydaeus, nyvald riksstyrelseledamot.
Foto: Oliver Rykatkin.

Lördagen 3 mars valdes Christopher Rydaeus från Örebro till riksstyrelseledamot för Moderata Studenter (MST) som hade sitt riksårsmöte i Uppsala, Moderata Studenter är Sveriges största studentpolitiska organisation och finns representerade på många högskolor och universitet över hela landet. Rydaeus var tidigare riksordförande för Moderat skolungdom och distriktsordförande för MUF Örebro län.

Det känns väldigt roligt. Jag ser framemot att resa runt i landet för att kampanja för en moderat valseger. Moderat Studenter behövs för att se till att högskolefrågor lyfts fram i samhällsdebatten. Allt för ofta placeras högskolepolitiska frågor i skymundan och då är det vår uppgift att lyfta fram dem, säger Christopher Rydaeus.

Moderata Studenter är en underorganisation till Moderata Ungdomsförbundet. Förutom organisationens studentpolitiska arbete jobbar Moderata Studenter mycket med ideologisk utveckling. Studentorganisationen arbetar för att opinionsbilda för en moderat studentpolitik och ställer dessutom upp i de olika kårvalen som arrangeras runt om i Sverige.

– Vi ska besöka universitet i hela Sverige och kampanja både dag och natt för att få Ulf Kristersson vald till statsminister. Under denna period ska vi se till att rekrytera fler medlemmar än tidigare. Moderaterna har blivit det mest populära partiet bland studenter och därmed finns det en stor möjlighet för Moderata studenter att öka i medlemsantal, säger Christopher Rydaeus.

Styrelsen i sin helhet

Riksordförande:

  • Greta Eulau, MST Stockholms universitet

1:e vice riksordförande:

  • Kristoffer Sundström, MST Luleå

2:a vice riksordförande:

  • Roosa Porthén, MST Uppsala

Ledamöter:

  • Karl Opdal, MST Karlstad
  • Pasi Huikuri, MST Umeå
  • Jakob Sommerin Nilsson, MST Lund
  • Christopher Rydaeus, MST Örebro

Regionalt| Politik
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in