VM-silver för lag Edin

Av på 10 april, 2017
Foto: © WCF / Richard Gray

VM-finalen mellan Sverige och Kanada blev en giganternas kamp där oerhört små marginaler avgjorde, och de var till Kanadas fördel i den nionde omgången som kom att bli helt avgörande.

VM-finalen var poängsnål på resultattavlan men bjöd på massor av fantastisk curling och tempot i matchen svängde fram och tillbaka.

Dom hade favör av sista sten i rätt omgångar och vi fick ligga och jaga. När vi fick med oss nollomgången i sjätte omgången vände det lite till vår fördel. Men när vi inte lyckades generera poäng fick de matchen dit de ville och vi var tvungna att chansa lite, säger Niklas Edin till curling.se efter finalen.

Och chansningen som inte gick hem var framförallt i nionde omgången där lag Edin försökte tvinga Kanada till max ett poäng eller stulen svensk poäng. Det slutade istället med två kanadensiska poäng och likaläge 2-2 vändes till underläge 2-4 inför sista omgången.

Det var några slag här och där som blir dyra missar och som ändrade matchbilden. I stort sett hade vi en bra taktik och vi hade behövt sätta några fler slag i viktiga lägen för att dra ifrån, säger Niklas Edin.

I den sista omgången försökte lag Edin bygga lägen och var oerhört nära att lyckas. Men skip Brad Gushue kunde till slut säkra guldet med en öppen utslagning.

Vi höll oss till vår plan och spelade bra men förlorade mot ett lag som spelade ännu bättre, säger Niklas Edin.

I det svenska silverlaget spelar Edin Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik och coach Fredrik Lindberg.

VM-bronset gick till Schweiz som tidigare under dagen vann mot USA med 7-5.

Resultat VM Herrar 2017:
Final: Sverige-Kanada 2-4
Bronsmatch: Schweiz-USA 7-5

Sport | Curling VM
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in