CV-gatan stängs av norrut

Av på 3 augusti, 2019

Rör och ledningar för värme, fiber, vatten och avlopp ska dras till det nya bostadsområdet Kolonilotten öster om CV-området.

För att minska trafikpåverkan stängs endast ett körfält av under tiden för arbetet. Arbetet startar den 12 augusti och planeras vara klart första helgen i november.

Område
Skebäck/Öster.

Varför utförs arbetet?
Rör och ledningar för värme, fiber, vatten och avlopp ska dras till det nya bostadsområdet Kolonilotten öster om CV-området. Norrgående körfält på CV-gatan stängs under tiden för arbetet.

Påverkan på framkomligheten
För att minska trafikpåverkan stängs endast ett körfält av under tiden för arbetet. Gatuarbetet innebär att motorfordon inte kan köra norrut på delar av CV-gatan under hösten. Utryckningsfordon, cyklister och gående kan ta sig fram i båda riktningarna under hela arbetet.

Tidplan
Arbetet startar den 12 augusti och planeras vara klart första helgen i november. Arbetet delas upp i två etapper. Under den första etappen, 12 augusti–9 september, är CV-gatan norr om Södra Grev Rosengatan fortfarande öppen i båda körriktningarna. Därefter utökas enkelriktningen till att gälla även den delen av CV-gatan under etapp 2.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in