Cyberkriminella utnyttjar Covid19

Av på 14 april, 2020

Trend Micro har skapat en informationshubb för den senaste informationen om cyberhot kopplade till Covid19. Såväl forskare från Trend Micro som från externa aktörer bidrar kontinuerligt till att informera allmänheten om cyberkriminellas metoder för Covid19-relaterade attacker.

COVID-19 används i en mängd skadliga kampanjer där cyberkriminella använder sig av såväl skräpmail, VD-mail, skadlig programvara, kidnappningsprogram som skadliga domäner. I takt med att antalet drabbade av det dödliga viruset fortsätter att växa, ökar också cyberkriminellas försök att utnyttja människors behov av information om Covid19 genom attacker relaterade till viruset.

Trend Micros säkerhetsforskare undersöker kontinuerligt cyberkriminellas aktiviteter för COVID-19-relaterade attacker, och företaget har därför skapat en informationshubb där de delar med sig av den senaste utvecklingen. De rapporter som läggs upp på informationshubben kommer från såväl Trend Micro som säkerhetsforskare från andra företag och organisationer.

Den senaste uppdateringen på informationshubben visar bland annat att hela 95 procent av de cyberkriminellas försök att utnyttja Covid19 har skett via skräpmail. Genom att lägga in Covid19 i mailens ämnesrad lockar cyberkriminella sina offer att öppna dessa mail i samband med deras behov av information om Covid19s utveckling, samt hur man bäst skyddar sig mot viruset. På informationshubben finns exempel från olika länder på hur sådana mail ser ut, samt en mängd annan information om hur de cyberkriminella utnyttjar människors intresse för viruset.

För att ta del av de senaste upptäckterna inom Covid19-relaterade cyberhot, kolla här»

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Trend Micro

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in