Dam i 70-årsåldern försvunnen i Kopparberg

Av på 3 januari, 2020

En dam i 70-årsåldern är sedan ca kl 10:00 försvunnen från äldreboendet Koppargården i Kopparberg, kvinnan lider av en begynnande demenssjukdom och det är oklart om hon hittar tillbaka till boendet.

Signalement:
Ca 170 cm lång, kortklippt brunt/grått hår och har normal kroppsbyggnad. Hon har god fysik och har kapacitet att gå långa sträckor.

Vid försvinnande var hon iklädd en gråfärgad ”vinteroverall” med reflextext ”POSTEN” på Ryggen.

Polis är på väg till platsen för att organisera ett eftersök. Kvinnans anhöriga är för närvarande ute och letar efter henne.

Den som anträffar kvinnan ombeds omedelbart kontakta regionledningscentralen i Örebro på telefon 114 14 eller om det är ett akutläge 112.

Släpp inte kvinnan ur sikte utan stanna kvar hos henne tills polis kommer till platsen.

Uppdatering kl 22:00.
Räddningsinsatsen fortsätter under natten där personalbyte kommer att ske. Det planeras för förstärkt insats under morgonen med bl.a. medverkan av försvarsmakten och frivilligorganisationen Missing People.

Uppdatering 200103, 08:30.
Sökandet fortsätter under dagen idag med oförminskad styrka. Försvarsmakten deltar med ca 70 personer, och Missing People har också en rejäl resurs. Poliser från Dalarna kommer att delta med motorcyklar bl.a. Om vindarna tillåter kommer helikopter och drönare med värmekamera att delta i arbetet. Sökandet bedrivs genom att följa upp tips från allmänheten, och besöka platser där det är känt att hon kan tänkas vara. Vi är fortfarande intresserade av eventuella iakttagelser. Ring då 114 14.

Länet | Kopparberg
Örebronyheter

Källa polisen.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in