Debutanten målskytt i damlandslagets EFT-vinst

By on 19 oktober, 2019

Det första målet i matchen gjordes redan efter nio sekunder av Moa Gustafsson som fick en passning från debutanten Lisa Carlsson. Debutanten fortsatte sedan succén några minuter senare med ett mål. Matchen slutade 7-5.

Damlandslaget vann sin första match i Euro Floorball Tour efter en 7-5-seger mot Schweiz. Lisa Carlsson var en av de spelarna som gjorde sin A-landslagsdebut och var dessutom delaktig i målet som gjordes efter bara nio sekunder då Moa Gustafsson stänkte in målet för Sverige.

Men Carlsson som gjorde sin debut nöjde sig inte med en assist utan gjorde sedan själv mål när hon satte 3-0-målet innan det var dags för periodvila.

I andra perioden reducerade schweizarna och lyckades till och med kvittera men innan periodvila gjorde Sverige 4-3 i ett power play.

I tredje utökade Sverige sin ledning till hela 7-3, det är dock inte Sverige som gör de sista målen i matchen utan det är Schweiz som lyckades reducera till 7-5 innan matchen var över.

Damlandslaget spelar sin nästa match i EFT under lördagen klockan 19.30 mot Finland. Den matchen sänds gratis på TVCOM.

VISSTE DU ATT
– Lisa Carlsson gjorde mål i sin debut i A-landslaget
–  VM spelas i schweiziska Neuchatel 7-15 december. Där kan damlandslaget ta sitt sjunde raka VM-guld

CITAT
Johanna Hultgren, forward
– Första landskampen på ett bra tag så att det är riktigt skönt att gå in och vinna mot Schweiz i första matchen.

Lisa Carlsson, back
– Jag sköt och sedan hoppades jag på att den skulle gå in, så det var en skön känsla att spräcka det första målet i A-landslaget.