Degerfors IF klarade oavgjort mot Helsingborgs IF

By on 1 september, 2018

Degerfors IF tog under lördagen emot serieledande Helsingborgs IF hemma på StoraValla i en jämn match.

Degerfors började bra och var det laget som förde spelet under stora delar av första halvleken, man lyckades dock flera gånger att sabotera sina egna chanser genom att ställa sig offside detta ledde bland annat till ett bort dömt mål.

Första halvlek slutade 0 – 0 där Degerfors försvaret lyckades stoppa Helsingborgs offensiv, många av Helsingborgsspelarna uttryckte ett missnöje med planen som man tyckte var hal och något blöt.

Andra halvlek började Degerfors direkt med en bra chans där Gravius fick en fin passning som han placerade precis utanför vänstra stolpen, efter detta böljade spelet fram och tillbaka mellan lagen där båda skapade flera chanser där Degerfors ändå var närmast ett mål. I den 61:a minuten var det dock dags för Mamudo Moro i Helsingborg att sätta dit dojan på ett inspel, 1–0 till Helsingborg var ett faktum.

Spelet fortsatte att växla och i den 72:a minuten klippte Erik Lindell i Degerfors till men Helsingborgs målvakt räddade dock, och den chansen försvann men det var ett riktigt kanonskott.

På övertid i den 93:e minuten så klippte Marcus de Bebruin till och kvitterade till 1 – 1 för Degerfors, dagens match var välbesökt och publiksiffran uppgick till 5022 personer.

Helsingborg var det bättre laget för dagen men jag tycker ändå inte att Degerfors låg så långt efter och lyckades följaktligen kvittera på stopptid och matchen slutar 1 – 1 ett rättvist resultat.

Nästam match spelas den 8 september hemma mot AFC Eskilstuna.