Det var kul så länge som det varade för Örebro Hockey

By on 18 mars, 2019

Knapp förlust i den första omgången av den första omgången av SHLs slutspel för Örebro HK på bortaplan mot Växjö Lakers, efter två helt klart diskutabla situationer som domarna totalmissade var det läge för revansch i Berhn Arena.

För att komma tillbaka, hitta sig själv, få en möjlighet till rehab eller helt enkelt göra det som kändes bäst, hade Örebro HKs spelare fått en dags ledighet igår.

Toktryck på läktaren och toktryck från Örebro sida på isen i den första perioden, det märktes att spelarna var grymt taggade genom ett högt puckinnehav. Nu när det så att Växjö inte är helt ofarliga i den här spelformen, något de visade genom farliga kontringar där en av dem genererade i ett kvitteringsmål. Utöver det så skulle hemmalaget haft ytterligare ett par mål, men när det går så otroligt fort är det inte lätt att få pucken dit man vill.

Den andra perioden inledde Örebro med ramträff bakom Fasth i Växjös mål redan i den andra minuten, detta efter en massiv öppning precis som i första perioden. Örebro trampade på ordentligt och hade bra press mot Växjös zon, men det är små detaljer som avgör. Som när Växjö tog ledningen i samband med att Örebro var på väg att byta när Växjö kunde få tag i pucken, vända på spelet och så var det mål för gästerna i den elfte minuten. Efter det kom Växjö mer in i matchen och kunde börja spela sitt spel, i och med ett ökat tryck drog Örebro på sig en utvisning i den 13 minuten där gästerna kunde utnyttja sitt överläge genom att gå fram till 3-1. Örebro kom tillbaka men Växjö är ett riktigt bra lag att spela på resultat, och de började tajta till sin defensiv. 3-1 till Växjö efter två perioder.

I den tredje perioden fortsatte Örebro på inslagen väg och malde på mot gästernas zon, reducering kom i den åttonde minuten för Örebro där Växjö svarade 34 sekunder efteråt och det var fortsatt två måls ledning för gästerna. Örebro avslutade perioden med tom målbur för att komma ifatt, men tyvärr funkade inte det och Växjö vann matchen.

Ett starkt Örebro föll på hemmais mot Växjö, eller rättare sagt Örebro mot Växjös succéman Kris Versteeg som var den avgörande faktorn. Örebro tryckte på, förde puck och snurrade på bra, när chanser uppstod var den lilla extraskärpan inte med, det sköts för lite mot Viktor Fasth i gästernas mål. Det är såna saker som avgör, även att dra på sig onödiga utvisningar när man är inne i ett bra stim, Anton Hedman, Viktro Lodin exempelvis då fungerar det inte.

Men man ska även se till hur det har sett ut under grundserien där Örebro alldeles för lång tid var närmare kvalserie än slutspel, så det här är mer grädden på moset med en fantastisk inramning i Behrn Arena där publiken gjorde det till en ishockeyfest. Nu är det över och jag längtar redan till nästa säsong, en säsong där Örebro förhoppningsvis kan bygga vidare på det de har skapat i slutet av säsongen 2018/2019 gärna för att ta det ett par steg till.

Första perioden femte minuten utvisning Växjö, två minuter Niclas Burström hooking. Powerplay Örebro mål i sjätte minuten, Nick Ebert gjorde 1-0. Åttonde minuten mål Växjö, Toumas Kiiskinen kvitterade till 1-1. Elfte minuten utvisning Örebro, två + tio minuter Anton Hedman tackling i ryggen. Powerplay Växjö, ingen utdelning. 13 minuten utvisning Växjö, två minuter Linus Fröberg hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13 – Växjö Lakers 7

Andra perioden sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Viktor Lodin tripping. Powerplay Växjö, ingen utdelning. Elfte minuten mål Växjö, Roman Horák gjorde 2-1. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson hooking. Powerplay Växjö mål i den 14 minuten, Kris Versteeg gjorde 3-1.

Andra perioden slutade 2-0 till Växjö
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 6 – Växjö Lakers 13

Tredje perioden tredje minuten utvisning Växjö, två minuter Filip Cederqvist tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning. Sjätte minuten utvisning Växjö, två minuter Toumas Kiiskinen hooking. Powerplay Örebro mål i den Åttonde minuten, Shane Harper reducerade till 2-3. Nionde minuten mål Växjö, Kris Versteeg gjorde 4-2.

Tredje perioden slutade 1-1