Direktsändning VM-kval basket Bosnien-Sverige ikväll lördag

Av på 12 augusti, 2017
Thomas Massamba når högst

På lördag kväll ställs Sverige mot ett Bosnien som efter två raka hemmasegrar är fulla av självförtroende. Sverige å andra sidan har två raka bortaförluster i bagaget. Om mönstret följs så vinner Bosnien på lördag men det har aldrig varit fel för ett svenskt landslag att slå ur underläge.

Sverige åker till Bosnien med två raka bortaförluster i bagaget. Tack vare hemmavinsten i den första omgången mot just Bosnien lever dock fortfarande VM-drömmen. En seger borta mot Bosnien skulle innebära att Sverige har saken i sina egna händer inför de två avslutande hemmamatcherna i Uppsala.

Men det är ingen smal sak att åka till Zenica och knycka en vinst. Vedran Bosnic är väl förtrogen med det bosniska laget och spelet, något som kan vara en fördel för Sverige jämfört med de andra motståndarna.

Jag tycker att Bosnien är det bästa laget i gruppen, de har spelat tre matcher på hög nivå och har otroligt farliga på hemmaplan. Det kommer förmodligen vara fullsatt och det blir en utmaning för oss att behålla fokus samtidigt som vi höjer oss från den senaste matchen, säger Vedran Bosnic.

Sverige kommer ju direkt från Bratislava där en svag insats innebar förlust med 59-68. Trots att slovakerna hade en låg skottprocent lyckades de dominera returtagningen totalt. 

Returtagningen är självklart en nyckel till seger imorgon, vi behöver inte hymla om saken, vi har varit riktigt dåliga i returtagningen i alla matcher hittills, säger Vedran Bosnic.

Utöver returtagningen har Bosnien ett par fixstjärnor i guarderna Alex Renfroe och underbarnet Dzanan Musa. 

Musa har gjort flest poäng av alla i hela förkvalet så självklart måste vi stoppa honom, fortsätter Bosnic.

Dzanan Musa gjorde ”bara” 14 poäng mot Sverige och det svenska försvaret mot stjärnan i andra halvlek var avgörande för vinsten. Nu får vi hoppas att det inte var någon tillfällighet utan att Sverige faktiskt har verktygen, inte för att stoppa, men för att i alla fall störa 18-åringen och skrälla i Zenica.

Matchen mellan Bosnien-Sverige börjar kl. 20.00.

Se direktsändningen från Bosnien-Sverige i VM-kval här »

Sport | Basket
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in