Dominik Furch räddade tre poäng för Örebro Hockey

By on 7 december, 2019

Örebro Hockey begav sig till Oskarshamn för match i Svenska Hockeyligan i den 24 omgången, efter tre raka förluster för ÖHK var det dags för vinst mot tabelljumbon IK Oskarshamn. Noterbart var att bägge lagen kom till matchstart med tre raka förluster i bagaget vardera.

Att Örebro var det bättre laget såg man i den första perioden även om Oskarshamn vann skottstatistiken, men statistik säger inte alltid allt. Det var ett spel som böljade fram och tillbaka med chanser för bägge lagen, där Örebro var det bättre laget och kunde ta ledningen samt hålla den perioden ut. Den andra perioden blev en riktigt uddlös tillställning, men 8.18 minuter utan avblåsning med hawaiispel utan att det egentligen hände något av värde. Örebro avslutade perioden i numerärt överläge, men även där inga mål. Tredje perioden gick till Oskarshamn som tryckte på, dock utan resultat för hemmalaget. Oskarshamn tog ut målvakten i slutet av perioden och Örebro kunde avgöra i öppet mål.

Örebro gästade Oskarshamn i det som på isen såg ut som ett bottenmöte sett till kvalité, effektivitet, tempo ja det mesta som Örebro hade visat upp till för tre matcher sedan är som bortblåst och den här vinsten ska tillskrivas målvakten Dominik Furch. Hade det inte varit för Dominik hade resultatet garanterat sett annorlunda ut, med underpresterande femmor känns det bra att det i alla fall finns en kvalitetsspelare längst bak. Örebro vann matchen med 2-0 och det var den första hållna nollan sen september, om inte en välspelad match så var det i alla fall välbehövliga poäng.

Nu väntar ett uppehåll, välbehövligt för Örebro som har en hel del att jobba på. Som det ser ut så känns som att det mentala, vinnarinstinkten med spets, snabbar avslut och effektivitet måste komma tillbaka. Som tur är (om man kan kalla det för tur) så tar Örebro emot ytterligare ett bottengäng i nästa omgång Tisdag 17 December 2019, Leksand på hemmais. En match där förhoppningsvis laget har tagit ett par tre steg i rätt riktning och kan visa att man hör hemma i toppen, för de här fyra sista matcherna visar inga som helst tecken på att man kan ta sig an topplagen och plocka poäng trots dagens vinst. Att man kan rubba bottengängen har man visat mot Oskarshamn, hur det kommer att se Leksand visar sig.

Första perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Sakari Salminen tripping. Power play Oskarshamn, ingen utdelning. Fjärde minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Jonas Engström hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. Sjunde minuten mål Örebro, Mathias Bromé 1-0. Tionde minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Pontus Netterberg interference. Power play Örebro. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä interference. Spel fyra mot fyra i 1.22 minuter, ingen utdelning för något av lagen. Power play Oskarshamn i 32 sekunder. Tolfte minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Henrik Nilsson interference. Power play Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik IK Oskarshamn 13 – Örebro HK 8

Andra perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt interference. Power play Oskarshamn, ingen utdelning. Sjätte minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Tyler Kelleher hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Nichlas Torp crosschecking. Power play Örebro, 1.06 minuter av perioden. 20 minuten utvisning Oskarshamn, för många spelare på isen. Power play Örebro, spel fem mot tre i 11 sekunder, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik IK Oskarshamn 7 – Örebro HK 8

Tredje perioden började Örebro i power play spel fem mot tre i 54 sekunder, ingen utdelning. Fortsatt power play Örebro, fem mot fyra, ingen utdelning. 17 minuten dubbelutvisning, två minuter Kristian Näkyvä Örebro holding, två minuter Johannes Salmonsson Oskarshamn roughing. 17 minuten time-out Oskarshamn, målvakt ut och spel fem mot fyra för IKO. Dubbelutvisningen klarades av, ingen utdelning. Fortsatt spel sex mot fem för Oskarshamn med tom målbur. 20 minuten mål Örebro i tom målbur, Glenn Gustafsson 2-0.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro