Efterlängtad seger när Örebro Hockey mötte Brynäs

By on 15 februari, 2018
Arkivbild.

Örebro åkte Gävle för att ta sig an Brynäs, laget har radar upp förluster och har halkat ner under kvalstrecket medans Brynäs hade en sista möjligheten att haka på topp 6. Brynäs hade dessutom vunnit de fem senaste matcherna mot Örebro.

Första perioden började trevande men det var Brynäs som tog tag i taktpinnen och 3:32 in i matchen slog hemmalaget till genom Jörgen Sundqvist och satte 1 ­– 0 till Brynäs.

Örebro spelade ett relativt bra försvarsspel men det kändes som om man spelade med lite för små marginaler så man blev av med pucken lite för enkelt i anfallsspelet och lika så blir det lite för många farliga situationer i försvarszon.

Först boxplay kom efter 10:15 in i första perioden när Christopher Mastomäki fick åka ut efter en fasthållning. Dock gör Örebro det hela bra och lyckas döda denna utvisning, boxplay är någonting som Örebro gjort bra på sista tiden.

Strax efter att Örebro blivit fulltaliga fick man även chansen att spela i numerärt överläge och här hade inte mycket ändrats då man fortfarande hade förtvivlat svårt att etablera spel i offensiv zon. Örebro fick bara till två skott på mål under detta powerplay.

I slutet av första perioden hade Gustaf Franzén en bra chans när han gav sig på en soloåkning där han bröt igenom Brynäsförsvaret. Det sista som händer är en skottchans för Örebro där klubban går av för skytten, lite typiskt för det flyt som laget har just nu.

Andra perioden startade Brynäs med full fart och fick även första skottet på mål, men det var Örebro som fick första målet när Tyson Spink skjuter pucken i mål via stolpen och målvakten 1:30 in i perioden och kvitterar till 1 – 1.

Efter ett uppehåll för att byta ett trasigt plexiglas så sätter Tom Wandell 1 – 2 på en styrning av Bartleys skott. Men knappt han man sluta jubla efter ledningsmålet så var Brynäs kvittering ett faktum då Kevin Clark slog in 2 – 2.

Men Örebros svar lät inte vänta på sig och Mastomäki styrde in Anderssons skott till ny ledning med 2 – 3 efter 4:50. En mycket händelserik början på perioden med tre mål de första fem minerarna.

Örebro fortsatte att spela bra, detta är en av de bättre perioder jag sett laget göra på länge och andra perioden slutar 2 – 3.

Den tredje perioden startade Örebro med en hög press och bra fart under skridskorna men efter 5:43 drabbades Örebro av en utvisning och Brynäs behövde bara 13 sekunder för att trycka in reduceringen till 3 – 3 genom Linus Ölund.

Men Örebro fortsatte att spela bra och efter flera vassa chanser så sätter Tyson Spink sitt andra mål för kvällen och efter 9:22 var det åter Örebro ledning 3 – 4.

Matchens fortsättning saknar inte chanser för något av lagen men Örebro lyckas att hålla tätt samtidigt som man faktiskt skapar en hel del och idag såg till och med powerplay riktigt hyfsade ut om man undantar det första.

En bra match av Örebro som nu kommer förbi Mora i tabellen och hamnar där med åter över kvalstrecket. Jag hoppas att man nu har hittat nyckeln till för få laget att prestera så vi kan se fram mot roligare hockeymatcher här i Örebro.