Ekonomi | 4,6 miljoner kronor i riskkapital till små och medelstora företag

Av på 29 januari, 2015

Nämnden för regional tillväxt, Region Örebro län, har idag beviljat 4,6 miljoner kronor till Almi Invest Östra Mellansverige AB. Stödet ska gå till investeringar i form av riskkapital i små och medelstora tillväxtföretag för att främja deras konkurrenskraft. Idag finns en brist på riskkapital i Östra Mellansverige.

Stödet till Almi Invest genomförs som en del i vår regionala utvecklingsstrategi där vi arbetar för fler och växande företag, säger Irén Lejegren (S), ordförande i nämnden för regional tillväxt. Tillgång till riskkapital är då oerhört viktigt.

Almi Invests uppdrag är att investera i bolag som har affärsidéer med stor potential att växa. Almi Invest går in i tidiga skeden och stöttar med riskkapital.

Region Örebro läns bidrag på 4,6 miljoner kronor är en del av en ny riskkapitalfond på totalt 150 miljoner kronor som sträcker sig fram till 2020. Den nya fonden finansieras av regionerna i Östra Mellansverige, Almi samt EU:s strukturfonder. Regionerna i Östra Mellansverige är: Örebro, Östergötland, Sörmland, Uppsala och Västmanland.

Fakta: Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB som ägs av staten. I Almi Invest fondstruktur ingår åtta regionala riskkapitalbolag. Almi Invest Östra Mellansverige AB är ett av dessa. Almi Invest har bedrivit verksamhet sedan 2009.

Ekonomi
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in