Ekonomikollen – nytt digitalt verktyg för bättre koll på ekonomin

Av på 8 september, 2019

Ekonomikollen är ett nytt digitalt verktyg där konsumenter får bättre koll på sin privatekonomi i samband med köp av en ny bostad. Kunderna kan nu fatta rätt köpbeslut och öka tryggheten.

Många privatpersoner känner en osäkerhet över sin nuvarande och framtida ekonomi. Känslangrundas oftai bristande kontroll och finansiella kunskaper. Den känslan blir ofta extra stark vid stora livsbeslut som t ex köp av en bostad. Det påverkar både välbefinnande och köpbeteende.

-Vår uppfattning som fastighetsmäklare är att många kunder är osäkra på hur köpet av en ny bostad påverkar ekonomin både på kort och på lång sikt. Vi tror att våra kunder nu kan känna sig tryggare i besluten när Ekonomikollen finns, säger Andreas Mühlich Marknadschef på Svenska Mäklarhuset.

-I kalkylen kan man på ett enkelt sätt få en prognos över hur köpet påverkar ekonomin på lång sikt, tex vad som händer om man skaffar barn eller köper en ny bil. Verktyget ger inga rekommendationer eller garantier, men det ger i alla fall en tydlig indikation på hur privatekonomin påverkas, säger Andreas Mühlich

Ekonomikollen har tagits fram av Econans och finns tillgänglig på alla Svenska Mäklarhusets bostadsannonser från och med den 30 augusti. Verktyget är gratis att använda.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in