Ekonomisk trygghet skapar högpresterande anställda

Av på 17 oktober, 2019
Arkiv bild.

Anställda som har en arbetsgivare som prioriterar att de har en ekonomisk trygghet presterar klart bättre på jobbet visar en undersökning Kantar Sifo gjort på uppdrag av personförsäkringsbolaget Bliwa. Hela 83 procent som upplever att de har en hög ekonomisk trygghet uppger att de har energi att bidra på jobbet. För de med låg ekonomisk trygghet säger endast 59 procent att de har energi att bidra jobbet.

Kantar Sifo har intervjuat 1 500 sysselsatta svenskar mellan 20 och 70 år om hur de ser på sin ekonomiska trygghet och livssituation.

– Vi hoppas att arbetsgivare ska inse hur mycket de har att vinna på att bidra till att deras anställda får en ekonomisk trygghet. Att satsa på sina medarbetare är verkligen en investering som lönar sig, säger Kristina Ensgård, VD för Bliwa.

En låg ekonomisk trygghet har också stora negativa konsekvenser för privatlivet. En stor en majoritet, 78 procent, av de som har en hög ekonomisk trygghet anser att de har tid och ork till att bidra i familjelivet. För de som har en låg ekonomisk trygghet är det en tydligt annorlunda situation. Där uppger endast 47 procent att de har tid och ork för sin familj.

– Sannolikt är det ett förhållande som många arbetsgivare underskattar. Undersökningen visar att anställda som erbjuds trygghetsförmåner också är mer nöjda med sin arbetsgivare och är mer motiverade. Dessutom rankar anställda trygghet mycket högre än förmåner som tjänstebil, säger Peter Nylund, analyschef på Bliwa.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Bliwa

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in