Entreprenörerna bakom Hammars Bryggeri satsar på expansion – tar in kapital och nya delägare

Av på 18 december, 2019

Entreprenörerna Robert Henrysson – som tidigare investerat i och drivit spelmjukvaru- och e-handelsföretag – och Sofi Randén – marknadschef på Estrella – ligger bakom relanseringen av Hammars Bryggeri. Paret köpte bryggeriet – som grundades 1904 – för några år sedan och har sedan dess jobbat på att omprofilera det gamla bryggeriet till ett premiumdryckesvarumärke.

Bryggeriet har varit mest känt för sin julmust enligt originalrecept från 30-talet, men nyligen lanserades en serie Tonics som rönt stor uppmärksamhet på restaurangscenen. Bland annat finns de nu i sortimentet på Restaurant Franzén, Fotografiska och Hotell Dorsia i Göteborg. Hammars Bryggeri har jobbat i över två år med utvecklingen av de nya dryckerna.

Nu inleds en kraftig expansion av försäljningen i hela Sverige och på sikt även i utlandet. Siktet är inställt på den kraftigt växande marknaden för alkoholfri premiumdryck. Bolaget genomförde därför i veckan en nyemission där man tillför ca. 11 miljoner i nytt kapital för att genomföra satsningen.

– Det finns få bolag som kan stoltsera med en sådan lång historia, där också gamla hantverkstraditioner lever kvar i sådan utsträckning. Vi kokar eget sockerlag och utvecklar och tillverkar alla drycker på plats här i Hammar, berättar Robert Henrysson, VD på Hammars Bryggeri. Det har varit oerhört kul – men också slitsamt – att ta sig an ett gammalt företag och vända det. Men läget vi står inför nu – med en serie produkter som till och med får internationell uppmärksamhet – är så mycket häftigare när vi kan berätta en över hundraårig historia kring varumärket.

De nya delägarna består av framgångsrika entreprenörer med bakgrund inom IT-, restaurang- och livsmedelsbranschen.

– Jag smakade på Hammars Tonics för en tid sedan och blev helt såld. Vi träffade sedan entreprenörerna och kände att vi verkligen kunde utveckla Hammars Bryggeri till en betydande internationell spelare. Ett lokalt premiumbryggeri med en sådan historia ligger så rätt i tiden, kommenterar Christopher Fägerskiöld som företräder Arctos Equity Partner, den största investerargruppen.

Länet | Hammar
Örebronyheter

Källa Hammars Bryggeri

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in