Erik Björndahl räddade segern för Örebro SK

By on 6 december, 2020
Arkivbild.

Under Söndagen tog Örebro SK emot Hammarby IF hemma på Behrn Arena för den sista omgången av allsvenskan 2020.

Örebro som hade chansen att gå upp till en sjundeplats men risken fanns även att åka enda ned till en elfte. Hammarby kom till matchen med fyra raka förluster i bagaget.

Den första halvleken började jämnt med en viss fördel för Örebro och i den 17 minuten kunde Andreas Skovgaard sätta 1-0 till Örebro på ett fint inlägg från Besara. Örebro fortsatte att pressa på efter målet och i den 35 minuten fick Richard Magyar sitt andra gula kort och Hammarby fick spela med tio spelare. det blev tungt för Hammarby och Örebro fick ytterligare några chanser men halvleken slutade 1-0.

I den andra halvleken var det framför allt Örebro som låg på framåt men Hammarby lyckades skapa några chanser och i den 68 minuten kunde Gustav Ludwigson slå in kvitteringen efter ett passivt försvarsspel från Örebro 1-1. Hammarby fortsatte att spela bra men Örebro höll undan och fortsatte att skapa chanser och i den 90 minuten fick Erik Björndahl skallen på bollen och satte 2-1 och vann där med matchen.

Örebro gör en bra match men det är synd att men ger Hammarby utrymmet att kvittera i början på andra halvlek.

Matchen slutade Örebro SK 2-1 Hammarby IF