Erikshjälpen-butiker motpol till Black Fridays köphets

Av på 22 november, 2019

Tänk second hand i första hand och återanvänd istället för att slänga – för att ta hand om planetens resurser. Tillsammans med många andra organisationer och företag står Erikshjälpen Second Hand bakom White Monday den 25 november.

 Allt fler börjar tänka till kring sitt köpbeteende i viljan att leva mer hållbart, men det finns mycket kvar att göra. Genom att vara med i White Monday vill vi ytterligare uppmuntra människor att göra medvetna val gällande sin konsumtion, tänka cirkulär ekonomi och ifrågasätta företag som driver på köphets och impulsshoppande, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

För att uppmärksamma White Monday kommer 34 av Erikshjälpen Second Hands butiker runt om i Sverige ha extraöppet måndagen den 25 november, mellan 17 och 20.

White Monday vill vara en motpol till det konsumtionsbeteende som skapas med Black Friday. Det innebär inte att kampanjen vill få alla att helt sluta handla, men däremot att handla mer klimatsmart och utan att förbruka planetens resurser i onödan. White Monday vill uppmuntra till att använda sådant som redan finns istället för att köpa nytt – och att vi ska vara rädda om det vi har så att det kan användas länge, av oss själva eller någon annan. Man måste inte själv äga allt, man kan hyra och låna. Och om något går sönder – laga istället för att slänga och köpa nytt. Om man måste handla nytt ska man köpa saker av god kvalitet som kan användas länge.

– Vi behöver förskjuta normen så att det naturliga valet är att konsumera på ett mycket mer klimatsmart sätt än vi gör i dag. Då är det en styrka att vi är många organisationer, företag och privatpersoner som går samman och arbetar tillsammans. Vi behöver hjälpas åt och inspirera varandra till ett mer hållbart sätt att leva, säger Anette Alm Gustafsson.

Erikshjälpen Second Hand-butik i Örebro deltar i White Monday-kampanjen 2019!

Regionalt
Örebronyheter

Källa Erikshjälpen Second Hand

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in