Erikshjälpen-butiker skänker dagskassor till Världens Barn

Av på 1 oktober, 2019
Arkivbild.

På lördag går varenda krona som kunderna handlar för i Erikshjälpen Second Hands butiker oavkortat till Världens Barn-insamlingen. Förra året blev det sammanlagt 3,2 miljoner.

Erikshjälpen är en av organisationerna som är med i Världens Barn-samarbetet och får del av de pengar som samlas in. Genom second hand-butikerna bidrar Erikshjälpen också till Världens Barn-insamlingen. På lördag, den 5 oktober 2019, skänker de 60 fysiska Erikshjälpen-butikerna runt om i Sverige sina dagskassor till Världens Barn. Många butiker väljer också att uppmärksamma Världens Barn på olika sätt, genom att till exempel ordna roliga barnaktiviteter i butiken eller ha något extra gott i kaféet. Även e-handeln secondhand.se skänker hela sin dagskassa till insamlingen.

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och sker i ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och 14 bistånds- och barnrättsorganisationer. Utgångspunkten för Världens Barn är alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in