Få störningar i stormen Dennis fotspår

Av på 18 februari, 2020

Efter att stormen Dennis bedarrat kan Linde energi summera ett hektiskt dygn med förhållandevis få störningar. God beredskap, långsiktiga investeringar och erfaren personal gör att det lokala energibolaget står väl rustat för att möta svåra väderförhållanden.

– Vi har haft några kortare strömavbrott på landsbygden kring Fellingsbro och Vedevåg, som vi löst inom ett par timmar. Det har uteslutande rört sig om träd som fallit på ledningarna, hälsar Fredrik Esenius, beredskapsansvarig på Linde energi. – Det är alltid tråkigt när våra kunder påverkas. Man ska veta att vår personal är redo och jobbar hårt och effektivt dygnet runt för att lösa problemen så snabbt som möjligt.

Linde energi investerar årligen flera miljoner i sitt elnät, främst i syfte att vädersäkra ledningarna och därmed minska påverkan och effekterna av hårda vindbyar och svåra stormar. Det handlar exempelvis om att gräva ner kablar där det är möjligt och att byta ut ledningar till starkare motsvarigheter som klarar trädpåfall bättre.

– Vi har en infrastruktur i ledningsnätet som gör att vi även i framtiden kommer att påverkas av strömavbrott till följd av vädret. Vi arbetar utifrån en långsiktig och målmedveten plan med våra investeringar, för att framtids- och vädersäkra vårt ledningsnät. Vi gör allt vi kan för att minska antalet avbrott som påverkar våra kunder, säger Jens Isemo, vd på Linde energi. – Även om vi investerar stora resurser i elnätet, är vi stolta över att kunna erbjuda våra kunder lägst nätavgift i Örebro län.

Länet
Örebroguiden

Källa Linde Energi

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in