Färjestad BK bröt Örebro HKs hemmasvit

By on 7 mars, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK jagade slutspel och det var Färjestad BK som stod på andra sidan i den 49 omgången av Svenska Hockeyligan i Behrn Arena, det var ett riktigt starkt hemmalag som hade inför matchen vunnit åtta raka jämfört med gästerna som kom till spel med tio vinster av elva matcher i bagaget.

Första perioden gick helt klart till Färjestad, nu fick Örebro bekänna färg när ett tungt malande FBK kom farandes. Det var en helt annan nivå helt plötsligt och Örebro hade svårt att hänga med, 1-0 till Färjestad efter en period är både rätt och riktigt.

Örebro kom i den andra perioden ut med bättre fart och driv än i första, men Färjestad höll emot och fortsatte sitt tung malande spel och det var åter Färjestad som gjorde mål. Örebro forcerade mot slutet av perioden men Markus Svensson i Färjestads målet storspelade och föll nollan även denna period som slutade 1-0 till Färjestad i en period som var betydligt bättre från Örebros sida.

Även i den tredje perioden kom Örebro ut starkast och satte ett reducerings mål redan i andra minuten, sedan fortsatte men att hålla en hög press. Örebro var det klart bästa laget i tredje perioden men en storspelande Markus Svensson såg till att hålla tätt efter det inledande målet, mot slutet lyckades Färjestad sätta ytterligare två mål det sista i öppen kasse.

Örebro gjorde en bra match om man bortser från den första perioden, men man lyckades inte med att ta till vara på alla de chanser man hade. Delvis beroende på en storspelande Färjestad målvakt.

Övriga resultat gick inte heller Örebros väg då Brynäs besegrade Malmö och Mora vann över Växjö. Nu ligger Örebro på en 12 plats i tabellen tre poäng efter Brynäs som innehar sista slutspelsplatsen, men nu hotar även Mora underifrån då de efter denna omgång ligger åtta poäng efter Örebro med tre omgångar kvar att spela.

Nästa match blir nu oerhört viktig och den spelas nu på lördag den nionde mars då Örebro tar sig an Skellefteå borta, matchen startar 18:00.

Första perioden sjunde minuten dubbelutvisning, två minuter Linus Johansson Färjestad och Christopher Mastomäki Örebro roughing. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä holding. Powerplay Färjestad mål i den 15 minuten, Jesse Virtanen gjorde 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Färjestad
Skottstatistik första perioden Örebro HK 6 – Färjestad BK 10

Andra perioden femte minuten mål Färjestad, Oskar Steen gör 2-0. 16 minuten utvisning Färjestad, två minuter Johan Ryno hooking. Powerplay Örebro utan resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Färjestad
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 19 – Färjestad BK 9

Tredje perioden andra minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson reducerar 1-2. 15 minuten utvisning Färjestad, två minuter Alexander Reichenberg tripping. Powerplay Örebro utan resultat. 19 minuten mål Färjestad, Michael Lindqvist gör 3-1. 19 minuten Örebro tar ut målvakten. 20 minuten mål Färjestad, Gustav Rydahl gör 4-1.

Tredje perioden slutade 2-1 till Färjestad