By on 22 maj, 2018
Foto. Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog under tisdagskvällen emot Kalmar FF hemma på Behrn Arena i den tionde omgången av allsvenskan 2018.

Till dagens match var Kennedy och Hanes-Ike åter tillbaks i truppen, vilket var viktigt då detta var en match av stor betydelse för båda lagen när det gällde att hänga på topplagen i tabellen.

Örebro började första halvlek som vanligt med ett högt tryck mot Kalmars mål, Kalmar å andra sidan försökte med kontringar vilket Örebro mötte med ett stabilt och rättvänt försvar. Det första målet blev Kalmars och kom på straff i den 31: a minuten, om det var straff eller inte kommer nog att diskuteras men den blev dömd så i alla fall och Romário Pereiar Sapao överlistade Oscar Jansson och 1 – 0 till Kalmar.

Örebro fortsatte att trycka på och i den 39: e är det åter dags för straff denna gång till Örebro, det var en hands i straffområdet som var anledningen till straffen som Nahir Besara slår och Lukas Hägg Johansson i kalmarmålet räddar, men som Filip Rogic klipper in på returen och örebrokvittering till 1 – 1.

Återstoden av första halvlek blev en ganska händelselös historia, även om lagen bytte några chanser så slutade halvleken 1 – 1.

Andra halvlek fortsatte som den första, även om båda lagen nog hade bättre perioder i andra halvlek jämfört med första. Mot slutet forcerar dock Örebro och i den 87: e minuten är det åter dags för Filip Rogic, som på en passning från Nahir Besara kan slå in ett mycket vackert mål och ge Örebro ledningen med 2 – 1.

Efter detta jagade Kalmar en kvittering men jag tycker att Örebro faktiskt var närmare ett mål till än Kalmar.

Detta var kanske inte den roligaste matchen jag sett men Örebro SK gjorde en stabil insats och ligger nu fyra i tabellen, ett poäng efter Norrköping på tredjeplats och fyra poäng efter AIK på andra plats.

Härnäst väntar Brommapojkarna borta på söndag 27/5 vilket blir sista matchen innan VM uppehållet, nästa hemmamatch blir mot Elfsborg söndagen 8/7.