Filip Rogic sänkte Falkenbergs FF

By on 20 juli, 2019

Örebro SK tog emot bottenlaget Falkenbergs FF i den 16 omgången av Allsvenskan 2019 och det skulle väl helt enkelt vara enkla tre poäng till hemmalaget, men det skiljde bara fyra poäng i tabellen. Falkenberg hade innan matchen senast vunnit på bortaplan i Allsvenskan mot Gefle 9 Juli 2016, inte en vinst på ca tre år med andra ord.

Det var Falkenberg som inledde bäst och gjorde många vassa framstötar i Örebros målområde, men hemmalaget vände i den sjunde minuten genom en fin passning i djupled där Filip Rogic snappade upp bollen högt upp i planen och kunde fint placera in 1-0 målet i bortalagets målbur.

I den 35 minuten kom 2-0 till Örebro, målet kom till efter en fantastisk uppbyggnad som började långt ner på egen planhalva, målet gjordes av Kevin Wright.

Nu var det Örebro som hade energi i laget och låg på ordentligt, något som resulterade i ett 3-0 mål för hemmalaget där Nordin Gerzic la en fin frispark som gick fram till Filip Rogic som kunde nickskarva bollen in i mål.

Örebro avslutade den första halvleken bäst med ett par riktigt vassa chanser, främst genom Martin Broberg som fick på ett tungt skott som täcktes försvarare i Falkenberg.

Hemmalaget gick till halvtidsvila med en 3-0 ledning, att ledningen var så stor kan först och främst tackas målvakt Oscar Jansson som stod för ett par riktigt fina räddningar där Robin Östlind i bortalaget kom helt ren två gånger.

Det var Örebro som kom ut med bäst energi i den andra halvlek där man hela tiden såg till att ha spelare spelbara och bollföraren hade oftast flera alternativ att spela till, detta skapade så klart flera chanser för ÖSK.

I den 64 minuten slog åter Filip Rogic till på målvaktens retur på Martin Brobergs skott, gjorde sitt tredje mål för dagen och utökade Örebros ledning till 4-0.

Örebro fortsate efter målet att trycka på och Falkenberg såg ganska stukade ut och så fortsatte matchbilden hela vägen ut och ändå en ganska klar vinst för ÖSK me 4-0.

Örebro gör en bra match idag där man till skillnad från Falkenberg tar till vara på sina chanser men man skall samtidigt vara på det klara med att utan Oscar Jansson i målet så hade det varit en helt annan match då han med ett flertal kvalificerade räddningar såg till att hålla nollan. Detta blev förhoppningsvis ett trendbrott för Örebro som under säsongen haft svårt inte bara att vinna på hemma plan utan även att göra mål i första halvlek samt att hålla en ledning, nu lyckades man med samtliga dessa punkter. Dessutom lyckades Filip Rogic med att ha Rogic time under hela matchen så nu ser vi fram mot nästa match.

Nästa match spelas borta mot Helsingborg den 29 Juli.

Matchen slutade Örebro SK 4- Falkenbergs FF 0.