Före detta Örebroare snuvade Örebro SK på poängen

By on 27 maj, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog emot IK Sirius på Behrn Arena i den elfte omgången av Allsvenskan 2019, hemmalaget som vann senast borta mot Östersunds FK har än så länge inte vunnit två raka matcher.

I den första halvleken började Örebro bra och fick till ett vist tryck med Sirius som kom upp på kontringar, men det var Sirius som efter en tilltrasslad situation i den 37 minuten satte 1-0 genom Adam Ståhl. Örebro fortsatte att ligga på men lyckades inte att utnyttja sina chanser och halvleken slutade 1-0 till Sirius.

Örebro satsade hårt från start i den andra halvleken och skapade sig några chanser. I den 63 minuten bytte Sirius ut Christer Gustafsson efter att denna fått en lårkaka i samband med att han kolliderat med Nordin Gerzic in kom Elias Andersson. Sirius hade int många chanser men i den 68 minuten satte Mohammed Saeid 2-0 till Sirius. Efter målet blev det bättre fart på Sirius. I den 73 minuten bytte Sirius ut Sam Lundholm och in kom Ian Sirelius, samtidigt bytte Örebro ut Kevin Wright och in kom Michael Omoh. Mot slutet satsade Örebro hårt framåt och skapade några vassa chanser, i den 83 minuten bytte Sirius ut Adam Ståhl och in kom Axel Björnström. I den 87 minuten bytte Örebro ut Viktor Prodell och in kom Rodin Deprm. I den 90 minuten bytte Örebro ut Johan Bertilsson efter att han trampat snett i en nickduell och in kom Simon Amin. Trots att Örebro forcerade under de sex minuterna stopp tid som var fick man inte styr på avsluten och matchen slutade 2-0 till Sirius.

Idag hade Örebro mycket svårt att få till avsluten på de avslut som man hade och resultatet kändes inte riktigt rättvist, jag måste dock säga att Sirius försvarade sig mycket bra. Sammanfattningsvis så kan man säga att Sirius tog vara på sina chanser men det gjorde inte Örebro.

Nu väntar närmast IFK Göteborg borta lördagen den 1 Juni.

Matchen slutade Örebro SK 0 – IK Sirius FK 2.