Fortsatt snabb tillväxt i Örebro – mobilparkering ökar med 66 procent

Av på 11 augusti, 2017

Tjänsten mobilparkering upplever en fortsatt snabb tillväxt i Örebro, under andra kvartalet 2017 ökade antalet parkeringar betalda med mobilen med 66 procent jämfört med samma period förra året.

EasyPark används nu i närmare 600 städer runt om i Europa, däribland Örebro. En bidragande orsak till den snabba tillväxten är den stora täckningen i Sverige och i grannländerna som gör att bilisten kan använda en och samma app för att betala sin parkering.

EasyPark tillkännagav nyligen att man i höst lanserar ny teknik som halverar tiden att hitta en ledig parkeringsplats, något som kommer att lanseras i ett antal städer i Sverige och i Europa.

– Vårt teknikteam har arbetat intensivt i över ett decennium för att lösa en av bilismens tuffaste utmaning; hur man snabbt hittar en ledig parkering i våra allt mer trafikerade städer. Dagens navigeringssystem tar dig till din destination, men faller platt när du behöver hitta någonstans att parkera. Den här tjänsten räknar vi med att lansera på bred front efter årsskiftet, säger Anders Bäck, vd EasyPark Sverige.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in