Fossilfria utmaningar – Linde energi vill få fler att göra mer

Av på 12 december, 2019
Linde energi köper in och leasar endast elbilar, laddhybrider eller biogasbilar som tjänstebilar eller förmånsbilar.

Efter nyheten att Linde energi bygger Örebro läns största markförlagda solpark ansluter sig energibolaget nu till Solutmaningen, en del av initiativet Fossilfritt Sverige. Linde energi vill genom detta visa vägen och hoppas att fler företag och organisationer ska anta de fossilfria utmaningarna och haka på initiativet i sitt hållbarhetsarbete.

– Solutmaningen är en del av vår hållbarhetsresa, att driva hela bolaget mot en positiv förändring och tillsammans bygga ett mer hållbart samhälle, säger Jens Isemo, vd på Linde energi.

Solutmaningen kan antas av företag och organisationer som ”har installerat solceller och producerar egen solel eller planerar att göra det före år 2020”.

– Linde Energis vision är att bidra till konkurrenskraft och livskvalitet genom smarta och hållbara energilösningar. Vi arbetar varje dag, långsiktigt och målmedvetet för att bli helt fossilfria till år 2025, säger Emma Johansson, EHS&S-ansvarig på Linde energi.

Sedan tidigare är Linde energi även anslutna till Tjänstebilsutmaningen, som innebär att bolaget endast köper in och leasar elbilar, laddhybrider eller biogasbilar som tjänstebilar eller förmånsbilar, samt Färdplan: Uppvärningsbranschen, som innebär att alla värmeleveranser ska vara fossilfria..

Om Fossilfritt Sverige
Fossilfritt Sverige startades som ett initiativ av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015 med målet att Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

Fossilfritt Sverige arbetar för att påskynda omställningen inte bara för att det är möjligt utan också för att det är ekonomiskt lönsamt.

Länet | Lindesberg
Örebronyheter

Källa Linde Energi

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in