GLACIAL samarbetar med Världsnaturfonden för att rädda haven från plast

Av på 13 augusti, 2018
Fotograf: Tim Åbergh

GLACIAL, som tillverkar en av de mest hållbara termo-flaskorna på marknaden, startar nu ett samarbete med WWF. Målet är att bidra till att minska överkonsumtionen av plast och samtidigt hjälpa till att rädda hav och sjöar genom att skänka en summa pengar för varje flaska såld till WWF.

– Vi erbjuder konsumenten ett bättre alternativ till den klassiska sportflaskan gjord av plast och samtidigt påverkar vi människor till att dra ner på konsumtionen av engångsmaterial av plast, i synnerhet vattenflaskor. Vi har trots allt ett av världens bästa kranvatten i Sverige. Detta tillsammans med en snygg flaska blir vårt bidrag till att ta oss en bit på vägen mot en mer hållbar livsstil, säger försäljningschef Jonas Furusten.

De tre grundarna Anna, Pär och Jonas har sedan starten arbetat för att varumärket ska grundas på hållbara värderingar samtidigt som produkten i sig gör miljönytta genom att ersätta plast med ett material för flergångsbruk.

Jonas och Anna har sina rötter i modeindustrin där cirkulär ekonomi är en av de största miljöutmaningarna idag.

– Vi älskar mode! Så med våra gemensamma erfarenheter från flera välkända varumärken föll det sig helt naturligt att vi ville ta fram en modeaccessoar med höga miljökrav, säger Anna Berg produktchef.

– Vi är väldigt stolta över samarbetet med WWF. Både vi och WWF jobbar i grunden med att förändra beteenden och konsumtionsvanor. Vi är övertygade om att vi under lång tid framöver kan förse marknaden med alternativ till plastflaskan och samtidigt stödja WWF i deras otroligt viktiga arbete, säger marknadschef Pär Philipson.

– Vi på WWF arbetar ständigt med frågorna om hållbar konsumtion och att rädda våra hav inklusive Östersjön från miljöhot som till exempel plastföroreningar. Varje plastflaska som inte hamnar i naturen är en vinst för framtiden och vi är tacksamma för att GLACIAL stödjer detta både med sin produkt och genom att donera del av omsättningen till WWF, säger Elin Bergman, ansvarig för företagssamarbeten på WWF.

FAKTA: GLACIAL med säte i Stockholm lanserade sina första flaskor hösten 2017 och finns representerat i 10 länder. Med en mängd olika färger och mönster bryter de normen med den mer traditionella termosen som ofta går att hitta inom segmentet för friluftsliv. GLACIAL tillverkar sina flaskor i rostfritt stål, vilket gör dem helt giftfria. De har ett tydligt fokus på att etablera sig som ett globalt lifestyle-varumärke med stor vikt på design och hållbarhet. Idag finns produkterna i Svenska butiker och e-handelsbolag som Åhléns, MQ, Johnells, Nelly, R.O.O.M. m.fl.

I början av 2018 föreslog EU kommissionen att höja kvaliteten och tillgången på kranvatten i EU. Syftet är att minska förpackat vatten i plastflaskor som säljs i affärer. Man räknar med att kunna minska användningen av plastflaskor med 17 procent, vilket skulle bespara invånarna sex miljarder kronor per år. Kommissionen uppmanar även restauranger att erbjuda gäster gratis kranvatten och medlemsländerna att sätta upp drickskranar på offentliga platser.

I samarbetet ingår bland annat att GLACIAL donerar 1 EURO/flaska till WWF till förmån för världens hav där stora mängder plastprodukter slutar sin livsresa. Att bidra med ett alternativ som drar ner konsumtionen av engångsflaskor är en del av lösningen på problemet med plast i världens hav.

Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in