Hemvården bjuder in till digitaliseringsdialog

Av på 9 september, 2019
Arkivbild.

Ett långsiktigt förändringsarbete har påbörjats för att anpassa äldreomsorgen och hemvården till att vi blir allt fler äldre i samhället. Därför bjuder nu Hemvården i Örebro kommun in till visning av en ”testlägenhet”, samt dialog om hur våra framtida satsningar på tekniska stöd- och hjälpmedel kan riktas inom kommunens hemvård.

Det finns idag flera olika tekniska stöd- och hjälpmedel som kan underlätta för äldre i hemmet. Örebro kommun har en så kallad testlägenhet, som är inredd med olika tekniska stöd- och hjälpmedel. Här pågår även olika forskningsprojekt med robotar och annan teknik. I denna testlägenhet kan nya produkter prövas i hemlika förhållanden och förslag på nya funktioner kan ges för att bidra till framtida utveckling.

Hemvården i Örebro kommun bjuder in till en visning av testlägenheten och en dialog om framtida satsningar på tekniska stöd- och hjälpmedel. Inbjudna till denna dialog är äldre med beviljade hemvårdsinsatser, medarbetare inom hemvården, hemvårdschefer samt politiker från Hemvårdsnämnden.

Politik | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in