Henrik Lundberg bäst när BIK Karlskoga tog tre poäng

By on 26 september, 2018

BIK Karlskoga åkte till NKT Arena i Karlskrona för att ta sig an Karlskrona HK, Karlskrona som vunnit sina två första matcher senast mot Tingsryd.

Karlskoga vann senast mot Leksand i förlängningen där de fick med sig två poäng.

Första perioden började lite trevande med att lagen kände på varandra. 2:36 in i första perioden provade Karlskronas Matt Carey ett skott mot Henrik Lundberg i Karlskoga målet, en bra chans men inget mål. 3:36 på klockan blev Karlskronas Josef Ingman utvisad och Karlskoga fick spela i numerärt överläge Karlskrona försvarade sig dock föredömligt så Karlskoga inte fick några chanser. Nu tryckte Karlskoga på ordentligt men hade svårt att komma till skottläge men 7:28 in i perioden fick i alla fall Forsberg till ett hyggligt skott mot Karlskrona målet. Efter denna ganska långa Karlskoga sekvens så stack Karlskrona i mellan med ett anfall där man fick till ett par skapliga skott på mål men sedan fortsatte Karlskoga med sin höga press vilken Karlskrona hade mycket svårt att ta sig ur. Spelet kändes nu bitvis ganska enahanda med ett stort övertag gällande tid med pucken men mycket glest med chanser, men Karlskrona stack upp ibland och 16:02 så lyckas Justin Crandall få iväg ett skott som dock Henrik Lundberg räddade så 0 – 0 resultatet stod kvar. 18: 18 in i perioden blir Gustaf Franzén utvisad så Karlskrona fick spela i numerärt överläge resten av perioden. Karlskoga klarade dock detta och perioden slutade 0 – 0.

Perioden slutade 0 – 0 Matchen 0 – 0.

Andra perioden fick Karlskoga börja i numerärt underläge men de 20 sekunderna klarar man utan större problem. 1: 13 in i perioden snappar Fredrik Höggren upp en förlupen puck men han får inte riktigt till skottet så 0 – 0 bestod. Nu kändes matchen mycket öppnare och spelet böljade med chanser för båda lagen men det var Karlskoga som kom till skott. Efter en stark Karlskoga sekvens blev Joseph Jonsson utvisad med 7:06 på klockan och Karlskoga fick åter spela i numerärt överläge men Arvid Holm var bra i Karlskrona kassen och fredade den mycket bra och Karlskoga lyckas inte heller denna gång göra mål i numerärt överläge. 10:04 fick Karlskrona Kyle Osterberg utvisad och Karlskoga fick en ny chans i numerärt överläge, vilket inte resulterade i mer än två bra avslut. 12:05 blev det Karlskronas tur att pröva på spelet i numerärt överläge då Mikael Eriksson blev utvisad för hög klubba. Karlskrona presterar bättre än Karlskoga i att etablera ett powerplay men det resulterar dock inte i några mål. Lagen bytte nu chanser där Karlskoga hade de vassare. I slutet av perioden så bet sig Karlskoga fast i Karlskronas zon men man lyckades fortfarande inte överlista Arvid Holm i Karlskrona kassen.

Perioden slutar 0 – 0 och Matchen 0 – 0.

Tredje perioden fortsatte det jämna spelet men det fanns fortfarande en fördel skottmässigt för Karlskoga, men spelet kändes ganska avslaget. 6:41 in i tredje perioden slår Fredrik Höggren till och får en konstig där Gustaf Torell lyckas styra in 1 – 0 till Karlskoga. 8:28 på klockan får Karlskoga Mikael Eriksson utvisad och Karlskrona fick chansen att kvittera och 9:38 in så har Karlskrona en jättechans men Henrik Lundberg räddar. Karlskoga har en jätte chans när man 10:52 in i perioden kommer i ett riktigt fint anfall men avslutet är utanför av Gustaf Thorell. Nu började Karlskrona pressa på för en kvittering och var mycket nära Justin Crandall avlossade ett skott mot Henrik Lundberg 13:49 in. Båda lagen började nu kännas trötta men det såg ut som att Karlskrona var mer sugna på att spela, Karlskoga hade dock Henrik Lundberg i målet och han var som en vägg. Nu såg det stundtals ut som om Karlskrona var en man mer på planen. 19:30 tog Karlskrona ut målvakten men de lyckades fortfarande inte kvittera och Karlskoga vann matchen med 1 – 0 mycket tack vare Henrik Lundberg i mål.

Perioden slutar 0 – 1 och matchen slutar 0 – 1.

Sammanfattning så var detta en match med två riktigt bra målvakter där Karlskoga tillslut stod som segrare efter att pucken bokstavligen studsat deras väg. Man måste ändå säga att det har varit en bra start för Karlskoga på denna säsong och kvällens skalp var ingen dålig.

Nästa match är den 1 oktober då man tar emot Tingsryd hemma i Nobelhallen klockaan 19:00.