Herrlandslagets trupp till genrepet inför VM

Av på 9 oktober, 2018
Foto: Per Wiklund

Herrlandslaget VM-genrepar på hemmaplan när Euro Floorball Tour (EFT) kommer till Uppsala 19-21 oktober. Nu har förbundskapten Mikael Hill tagit ut truppen på 22 spelare.

– Vi har jobbat med den här stommen under de samlingar vi har haft i år, så det är klart att det är nära en VM-trupp, säger han.

Sverige möter ärkerivalerna Finland, Schweiz och Tjeckien i den prestigefyllda fyrnationsturneringen i IFU Arena 19-21 oktober. Det blir också genrepet till VM, som spelas 1-9 december i Prag.

Eurosport och Discovery Networks Sweden fortsätter sin storsatsning på innebandy. Det är klart att Sveriges VM-uppladdning, Euro Floorball Tour sänds exklusivt på Eurosport Player. 

Visste du att
– 22 spelare har tagits ut till Euro Floorball Tour, men bara 20 kommer med till VM.
– Dalen och Måns Parsjö Tegnér har imponerat stort i början på säsongen. Måns har bara släppt in 10 mål på 5 matcher och har en räddningsprocent på 86,8%.
– Nio av fjorton SSL-föreningar är representerade i denna trupp.


Citat 

Mikael Hill, förbundskapten

– Vi har jobbat med den här stommen under de samlingar vi har haft i år, så det är klart att det är nära en VM-trupp. Men det finns en möjlighet för de spelare som gör en bra höst, som inte är med på EFT. Det är inte en spikad trupp.

– Några spelare är toppade från start, andra har tränat hårt och ser lite mer långsiktigt på säsongen. Det har varit blandade insatser från de uttagna spelarna, det går inte att förvänta sig att vi har 22 spelare i toppslag så här tidigt på säsongen. Men samtliga som är med ska vara toppade till VM-

– Jonas Svahn är en spelare som har haft en undanskymd roll i landslaget tidigare. I landslaget har han ofta setts som en hjälpspelare, men han har utvecklats något enormt de senaste 1,5 åren. Han styr spelet och har spetsegenskaper som är rejält spetsiga. Han har ett större självförtroende och spelar i Dalens förstafemma som har varit en av de bästa i säsongsupptakten. Hans spel förtjänar rubriker.

– Under EFT vill vi se att de saker vi har nött på fungerar. Vi fick lite svar i Brno på EFT i våras, sedan har vi lagt till andra detaljer. Det är inte hela världen om inte allt sitter nu, vi kan rätta till saker på VM-lägret också.


Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden

Vi på Eurosport har stora ambitioner med innebandyn där VM i början av december är en av säsongens stora höjdpunkter. Vi kommer att punktbevaka det svenska landslaget på nära håll och bjuda tittarna på otroligt mycket innehåll på Eurosportplayer. Därför känns den här digitala satsningen helt rätt när det kommer till Euro Floorball Tour i Uppsala den 19-21 oktober.


Göran Harnesk, generalsekreterare Svenska Innebandyförbundet

– Discovery menar allvar med sin innebandysatsning och kommer att hårdbevaka Sverige under VM. Därför är det roligt att de också tar ett ordentligt grepp om Euro Floorball Tour så att alla som inte har möjlighet att ta sig till Uppsala kan följa matcherna hemifrån. Det är en turnering som ger en försmak av VM och att Discovery kör studio höjer tempen ytterligare.


Truppen till Euro Floorball Tour

Målvakter
Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen
Johan Rehn, IBF Falun

Utespelare
Jonas Adriansson, IBF Falun
Rasmus Enström, IBF Falun
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Johannes Larsson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Simon Palmén, Linköping IBK
Alexander Rudd, Storvreta IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Jonas Svahn, IBK Dalen
Johannes Wilhelmsson, Höllvikens IBF
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Sport | Innebandy
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in