Höjt barn- och studiebidrag

Av på 3 april, 2018
Sverige ska bli tryggare – med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten, Sverige är starkare när vi håller ihop. Nu får 1,3 miljoner barnfamiljer mer i plånboken.

För första gången sedan 2006 så höjs både barnbidraget och studiebidraget med 200 kronor till 1250 kronor per månad och barn. Därmed stärker vi jämlikheten och den svenska modellen. Det handlar om 1,3 miljoner familjer som får ett höjt barnbidrag eller studiebidrag.

I valet 2014 lovade Socialdemokraterna att höja barnbidraget, nu höjer vi det med dubbelt så mycket som vallöftet. Genom att investera i våra barn investerar vi också i framtiden. Det här är en satsning jag är mycket stolta över, säger Annika Strandhäll (S), socialminister.

Höjningen på 200 kronor gäller från 1 mars 2018 och gäller också förlängt barnbidrag. På samma sätt höjs studiebidraget för första gången på tio år. Även denna höjning ligger på 200 kronor i månaden.

Den nya bidragsnivån tillämpas även på studiebidrag från den 1 mars 2018. På så sätt kommer de studerande att få en retroaktiv utbetalning i juli 2018 motsvarande höjningen. Studiebidraget betalas ut till ungdomar som fyllt 16 år och maximalt fram till och med vårterminen det år de fyller 20 år.

Politik | Regionalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in