HV71 spräckte Örebro Hockeys segersvit

By on 19 oktober, 2019

Örebro Hockey hade inför matchen på hemmais fem raka segrar och chans att sätta klubbrekord, HV71 däremot hade innan kvällens omgång haft hyfsat lätt historiskt att vinna borta mot Örebro.

Det var HV71 som fick bäst utdelning i först perioden när de kunde ta ledningen i den femte minuten, efter det tog Örebro tag i sitt spel och blev det tunga laget som de brukligt brukar vara. Spelet i sig böljade fram och tillbaka där bägge lagen skapade en del chanser, HV71 fick utdelning igen med 1 sekund kvar efter en tvivelaktig situation där domaren friade och målet godkändes.

I den andra minuten fick Örebro ett mål felaktigt bortdömt, ett Örebro som inte lyckades med att skapa chanser, HV71 där emot var ganska nöjda med hur matchen artade sig och kunde komfortabelt gå till tredje perioden med en 2-0 ledning.

Örebro höjde både tempo och press till den tredje perioden och det såg tid vis ut som om Örebro hade powerplay fast det var lika många spelare på plan i båda lagen, det dröjde ända till den 5 minuten innan HV71 fick sitt första skott på mål. I den sjunde minuten fick HV71 en utvisning och under powerplayet satte Joonas Rask reduceringen 1-2. Efter målet lyfte HV71 upp laget och Örebro fick det lite svårare att hålla pucken i offensiv zon. I slutet av matchen tog Örebro ut målvakten för att försöka få till en kvittering men istället lyckades HV71 sätta 3-1 i tom kasse och det blev även slutresultatet.

HV71 blev för svåra för Örebro och det är i den första och andra som man tappar matchen, i den tredje spelar man betydligt bättre och vi får hoppas laget kan komma tillbaks till det spel man presterade i matcherna innan denna match.

Nästa match spelas på torsdag den 24 oktober borta mot Leksands IF.

Första perioden tredje mål HV71, Linus Fröberg 1-0. Femte minuten utvisning Örebro, två minuter Max Lindholm tripping. Power play HV71, ingen utdelning. Sjunde minuten utvisning HV71, två minuter Johan Johnsson hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. 17 minuten utvisning HV71, två minuter Simon Önerud fasthållning av klubba. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Max Lindholm interference. Spel fyra mot fyra i 25 sekunder, ingen utdelning. HV71 power play i 1.35 minuter, ingen utdelning. 20 minuten mål HV71, Joakim Andersson 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till HV71
Skottstatistik första perioden Örebro HK 7 – HV71 9

Andra perioden tredje minuten utvisning HV71, två minuter Christian Sandberg hooking. Power play Örebro, ingen utdelning. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Shane Harper hooking. Power play HV71, ingen utdelning. 16 minuten utvisning HV71, två minuter Axel Holmström hög klubba. Power play Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 5 – HV71 3

Tredje perioden sjunde minuten utvisning HV71, två minuter Anthony Camara olämpligt uppförande. Powerplay Örebro, nionde minuten mål Joonas Rask reducerar till 1-2. 20 minuten mål HV71, Oscar Sundh sätter 3-1.

Tredje perioden slutade 1-1