IBF Örebro föll hårt i kvalomgångens andra match

By on 15 mars, 2017

IBF Örebro tog emot FBC Kalmarsund i Idrottshuset i returen av den första omgången av kvalet till SSL inför en stor publik (1623 åskådare), men det var bortalagets hejarklack som lät mest.

Första perioden gick till Kalmarsund som tog tag i taktpinnen från start och tryckte på ordentligt, det såg som om Örebro var tagna av stundens allvar och spelade riktigt blekt, det var även bortalaget som vann perioden med 2-0.

Andra perioden inleddes i ett snabbt tempo från bortalaget som snabbt gjorde 3-0, Örebro svarade snabbt med ett 1-3 mål. Men det var Kalmarsund som förde spelet genom att styra bort Örebro i defensiven, för att blixtra till genom snabba spel vändningar. Perioden slutade 1-5, matchresultat 1-7.

Tredje perioden började inte bättre än den andra, Örebro drog på sig en utvisning som ledde fram till 8-1 till bortalaget. I den femte minuten etablerade Örebro ett bra tryck i bortalagets zon och gjorde 2-8, för att 24 sekunder senare göra 3-8. 4-8 kom i den nionde för att följas upp av Kalmarsund till 4-9 i den tolfte minuten. Spiken i kistan och 10-4 till Kalmarsund kom i den 15 minuten efter riktigt bra tryck från Örebros sida, en eloge till IBF Örebro som trots kraftigt underläge visade hjärta och plockade ut målvakten för att komma ikapp. Örebro kom inte närmare och perioden slutade 3-3, matchresultat 4-10.

1623 åskådare fick se ett Örebro som inte levde upp till bortamatchens insats, hemmalaget var mer eller mindre bortspelade ända fram till den femte minuten av den tredje perioden då FBC slappnade av en aning och Örebro bjöds in. Men med 1-8 i baken fungerade det inte att komma ikapp ett Kalmarsund som genomförde matchen med full gas. Kan Örebro ta med sig spelet i de sista 15 min minuterna i den tredje till den avgörande matchen i Kalmar så kan de mycket väl upprepa bedriften från den första kvalmatchen. Nu står det 1-1 i matcher och nu väntar en avgörande match borta i Kalmar för IBF Örebro mot FBC Kalmarsund